Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP-HNS-HSU

Picula u Varaždinu: Nismo sebi skakali u usta kao neki drugi

Picula, Hrelja (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/7
02.04.2013.
u 19:57

Gospodarska kriza trese Europsku uniju i zato će i naši zastupnici u Europskom parlamentu raditi na pronalasku rješenja za izlazak iz krize – poručio je Picula

Mi smo imali jednake proeuropske stavove kao oporba i kao vlast. Možda nismo jedini koji su doprinijeli ulasku Hrvatske u Europsku uniju, ali nismo sami sebi trebali "skakati u usta" poput nekih drugih i zato smo pokazali političku dosljednost – rekao je Tonino Picula večeras u Varaždinu predstavljajući kandidate za Europski parlament Koalicije SDP-HNS-HSU.

Picula, koji je prvi na listi kandidata Koalicije, kazao je kako Hrvatska u Europsku uniju ulazi spremna, ali svjesna da je Europska unija suočena s brojnim problemima.

– Gospodarska kriza trese Europsku uniju i zato će i naši zastupnici u Europskom parlamentu raditi na pronalasku rješenja za izlazak iz krize – poručio je Picula.

Jozo Radoš podsjetio je kako će kada Hrvatska uđe u Europsku uniju na raspolaganju za ruralni razvoj imati šest puta više sredstava nego sada, odnosno oko 300 milijuna eura.

– Koliko od tog novca će iskoristiti, ovisi o ljudima koji će biti izabrani – kazao je Radoš.

Silvano Hrelja kazao je pak da umirovljenici na izbore za Europski parlament ne idu jer od Europe očekuju veće mirovine nego zato što žele biti dio institucije koja će s vremenom zasigurno ojačati svoju funkciju.

Potpredsjednik Vlade Neven Mimica smatra pak da na ovim izborima građani odlučuju o budućnosti Europe.

– Žele li građani razvojnu, progresivnu i socijalnu Europu ili pak konzervativnu i neoliberalnu, dilema je koja će se razriješiti ovim izborima – kazao je Mimica. U Varaždin je na predstavljanje kandidata trebala stići i predsjednica HNS-a Vesna Pusić, no u zadnji čas je zbog neodgodivih obaveza otkazala dolazak.

>> Ingrid ispala, Tonino Picula predvodi listu SDP-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije