Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Papa: Globalizacija ne smije nikoga isključiti

papa
AFP
25.10.2009.
u 12:51

- Hrabro, ustani afrički kontinente - pozvao je Papa i podsjetio kako Božji plan nije promijenjen i kako on zagovara "kraljevstvo slobode i mira za sve".

RIM - Model globalnog razvitka ne smije nikoga isključiti, taj model mora biti sposoban uključiti sve narode, a ne samo one dobro opremljene, rekao je papa Benedikt XVI. tijekom homilije u nedjelju za vrijeme svečane mise na Trgu svetog Petra održane u povodu zaključenja druge biskupske sinode za Afriku.

- Globalizacija je stvarnost čovječanstva i kao takva može biti modificirana u odnosu na pojedine kulture. Crkvena socijalna doktrina se uvijek kretala od svoga pogleda prema čovjeku i društvu, te o tome mora voditi računa i globalizacija. Ona ne smije biti viđena kao da njezinu dinamiku proizvode anonimne snage izvan ljudske volje. Globalizaciju se može modificirati prema različitim kulturama.

- Razvitak koji će štovati lokalne kulture i okolicu, onaj koji je promaknuo Pavao VI. s enciklikom Populorum progressio i koji su ostvarili misionari bi trebao i sada biti primjerom, jer je "jedinim sposobnim izvući afričke narode iz ropstva od gladi i bolesti", rekao je Benedikt XVI.

- Hrabro, ustani afrički kontinentu - pozvao je Papa i podsjetio kako Božji plan nije promijenjen i kako on zagovara "kraljevstvo slobode i mira za sve".

Svečanom misom na Trgu svetog Petra zaključen je dvotjedni rad biskupske sinode za Afriku. 

Ključne riječi

Komentara 45

OB
-obrisani-
15:15 25.10.2009.

Kamoćemo... Promašio si teme.....100%

OB
-obrisani-
13:16 25.10.2009.

Nitko nije vjerovati mogao da ce Isus iz Nazareta,taj ponizeni,muceni i ubijeni Sin Boziji,pokrenuti jedan proces koji je za samo 2 000 godina doveo covjecanstvo i covjeka pojedinca na nivo zivota dostojan ljudima i pojedinca,kako tehnoloskim razvojem,tako i drustvenim,koji jee i omogucio ovaj prvi tehnoloski.Danas najveci siromah u nasem drustvu i civilizaciji Krscanskoj ima bolji standard nego kraljevi Kristova vremena.Tako ce biti i sa afrikom,i tamo ce za par desetljeca ljudi postati svjesni svoje ljudske jedinstvenosti,vrijednosti i Bozanstvenosti.Nama ostaje samo da se na primjeru afrike pokazemo i dokazemo na djelu u ljubavi prema bliznjemu,i da ucinim sve kako bi africi pomogli i doveli i tamo svjetlo i blagostanje Krscanske civilizacije i kulture,isto kao sto je to slucaj u skoro cijelom svijetu!...I pozdrav za te Dragi sveti oce,dragi Papa nas Benedikte XVI.Blagoslovio te svemoguci Bog,i neka nam omoguci da te jos desetljecima uzivamo kao naseg savremenika i prvog medju jednakima u nasoj Crkvi Kristovoj!

OB
-obrisani-
15:20 25.10.2009.

sto je tema....????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije