Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPUHAO 2,2 PROMILA

Pacijentu pozlilo pa umro na putu iz Hrvatske u München: Liječnik hitne bio 'mrtav pijan', pogrešno intubirao unesrećenog

Ambulance stands by during a massive fire that broke out at a military ammunition facility in Bekasi
ANTARA FOTO/REUTERS
05.04.2024.
u 13:10

Ovaj tragičan smrtni slučaj, prema pisanju medija, zapravo je skandal koji će imati i sudski epilog. Protiv mladog, pijanog liječnika pokrenut je sudski postupak u kojem ga se optužuje da je "doveo u opasnost tjelesnu sigurnost pacijenta".

Pod naslovom "Liječnik hitne pomoći s 2,2 promila – pacijent umro" i nadnaslovom "Pogrešno intubiran" austrijski dnevni list Heute, pozivajući se na Kronen Zeitung, piše o skandaloznom slučaju pri prijevozu sanitetskim vozilom bolesnog pacijenta, na putu iz Hrvatske u München.

Isti izvor navodi kako je pacijentu odjednom pozlilo nakon tunela Karavanke u austrijskoj pokrajini Koruškoj, no da "pijani liječnik s 2,2 promila alkohola u krvi nije mogao ništa više učiniti te da je pacijent umro". Na lice mjesta pozvana su i kola austrijske hitne pomoći, no pacijent je umro na putu do bolnice u Villachu. Mediji ne navode ni ime i prezime ni državljanstvo preminuloga.

Potom je pozvana i policija koja je odmah uočila mladog liječnika čudnog ponašanja koji je zaudarao na alkohol. Provedeni alkotest pokazao je da u krvi ima čak 2,2 promila alkohola. Međutim, to nije sve. Naknadno je utvrđeno da je, kako piše Heute, "34-godišnji slovenski liječnik navodno pogrešno intubirao pacijenta u vozilu".

"On je vodilicu tubusa gurnuo u jednjak umjesto u dušnik", citat je iz Kronen Zeitunga koji je prenio Heute. U nastavku stoji kako je rezultat vještačenja pokazao da pogrešan medicinski potez pijanog liječnika "nije bio uzrok smrti pacijenta".

VEZANI ČLANCI:

Ovaj tragičan smrtni slučaj, prema pisanju medija, zapravo je skandal koji će imati i sudski epilog. Protiv mladog, pijanog liječnika pokrenut je sudski postupak u kojem ga se optužuje da je "doveo u opasnost tjelesnu sigurnost pacijenta". Za navedeno kazneno djelo prijeti mu zatvorska kazna do tri mjeseca, što bi, prema pisanju medija, mogao biti i kraj tek započete liječničke karijere 34-godišnjaka. Za prijavljenog liječnika vrijedi načelo nevinosti tako dugo dok mu se ne dokaže krivnja.

FOTO Na Dolcu ostavljeni lampaši: Zapaljeni su na jednom od štandova

Ambulance stands by during a massive fire that broke out at a military ammunition facility in Bekasi
1/7

Komentara 8

LO
Lolita3
13:54 05.04.2024.

Ako su putovali iz Hrvatske u Švabiju, gdje im je uskočio "mladi, pijani, slovenski liječnik"?

LO
Lolita3
13:58 05.04.2024.

"On je vodilicu tubusa gurnuo u jednjak umjesto u dušnik", ovo ne mora značiti da je dečec doktor pijan, možda ima diplomu iz Banjaluke ili Špičkovine...

Avatar MILENIUM Sokol
MILENIUM Sokol
13:47 05.04.2024.

Opterecen tako mlad da mora piti. I tko ga takvog poslao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije