Naslovnica Vijesti Hrvatska

Otvoren stečaj nad tvrtkom Modestus Krešimira Milanovića

Sudskim rješenjem je za 6. lipnja zakazano ispitno i izvještajno ročište na kojem bi se trebalo odlučivati o tražbinama vjerovnika.
14. ožujka 2018. u 14:40 5 komentara 1406 prikaza
Ana Strizić i Krešimir Milanović
Foto: Robert Gašpert
Pogledajte galeriju 1/2

Trgovački sud u Zagrebu otvorio je stečajni postupak nad Modestus d.o.o, tvrtkom Krešimira Milanovića - brata bivšeg premijera Zorana Milanovića, i pozvao vjerovnike da u roku od šezdeset dana prijave tražbine od tvrtke koja je do listopada prošle godine bila 574 dana u neprekinutoj blokadi i s nepodmirenim obvezama većim od 127.000 kuna.

deložacija Hitno novi Ovršni zakon! Najveći su gubitnici 40.000 blokiranih zbog 2000 kuna

Sudskim rješenjem je za 6. lipnja zakazano ispitno i izvještajno ročište na kojem bi se trebalo odlučivati o tražbinama vjerovnika.

Stečajni postupak nad Modestusom d.o.o pokrenut je na prijedlog Nove ljubljanske banke, nakon što je prethodno bio obustavljen skraćeni stečajni postupak. Nova ljubljanska banka prijedlog za otvaranjem stečaja temelji na tražbini temeljenoj na rješenju o ovrsi Općinskog suda u Dubrovniku iz listopada 2014. u ukupnom iznosu od 3,59 milijuna eura, uvećanoj za pripadne kamate i troškove postupka, a to je rješenje doneseno temeljem ovršnih isprava kojim su osigurane tražbine zasnivanjem založnog prava na nekretninama i založnog prava na poslovnim udjelima.

Tu je tražbinu Nova ljubljanska banka stekla od LHB Internationale Handelsbank AG temeljem ugovora o ustupanju i prijenosu iz studenoga 2012.

Prosvjed udruge Blokirani na Trgu svetog Marka MARINKO JURASIĆ Filozofija Hrvata “lako ćemo” na tuđi račun

Pokretanje stečaja uslijedilo je i nakon neuspješne predstečajne nagodbe iz 2015. i to zbog dugova prema vjerovnicima koji su iznosili čak 38,8 milijuna kuna. Većina tog duga odnosila se na kredit koji je 2007. bio podignut kod LHB Internationale Handelsbank AG zbog kojeg je, kako se u medijima navodilo, svojedobno pod hipotekom bio i stan roditelja bivšeg premijera Milanovića.

Banka je, pak, u postupku nagodbe prijavila potraživanje spram tvrtke Modestus d.o.o. navodeći da je na dan otvaranja predstečajne nagodbe samo spram njih s kamatama iznosi 4,2 milijuna eura, odnosno 32,7 milijuna kuna. U ponuđenom planu financijskog i operativnog restrukturiranja Krešimir Milanović i njegov poslovni partner Josip Džale htjeli su trajno uspostaviti likvidnost i financijsku stabilnost tvrtke, odnosno smanjiti kratkoročne obveze za iznos od najmanje 15 milijuna kuna, no u tome nisu uspjeli.

Vlada na 75. sjednici donijela uredbu o trošarinama na automobile Žarko Ivković Kako ne vide da su i dužnici – birači!

Tvrtka Modestus osnovana je 2007. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna kao projektno društvo s osnovnim ciljem realizacije projekta stambeno poslovne građevine u Dubrovniku. U prvoj fazi, kako se isticalo, Modestus je planirao kupnju građevinskog zemljišta u Gružu za što je u najvećem dijelom koristilo već navedeni kredit banke. Upravo u pokrenutom stečajnom postupku, banke imaju založno pravo na to zemljište.

oranje polje traktor zemljište podaci Fine U blokadi 870 OPG-ova s dugovima od 434,3 milijuna kuna Bivši premijer Nikica Valentić Stečaj Niva d.d. bivšeg premijera Nikice Valentića bez imovine za stečajnu masu ovrhe razlike u zakonima Ovo su najvažnije razlike između slovenskih i hrvatskih ovrha
Kraš
ČOKOTERAPIJA
Mali vodič za kupovinu bez stresa: Kako izbjeći groznicu kupovanja blagdanskih darova?

A1 izdvaja za Vas

 • jurajuric116:

  zanimljivo kak je propal dok mu je braco sjašil z državne pipe.

 • rightside:

  aha,, i recimo tu se hoce pokazat kako bi braco kreso to platiuo no nema otkuda,,)))) a sta je sa udjelima u vjetroelektranama gdje je ubo "glavnu nagradu" kad je braco pristao da drzava uplati milijardu kuna na racun te ... prikaži još! tvrtke,,))))) druga stvar,,oko zlata,kojekakvih krada zlata i slicnih radnji oko zlata,iako se skoro sve zna,nitko nista nije poduzeo,zasto??zasto nije tadasnji ministar ostojic mi je jasno,,pa i dorh,,ali ima i drugih "institucija" ili su i te sve "pod kontrolom")))))

 • Avatar Amfilohije von kradilofije
  Amfilohije von kradilofije:

  Nek mu to to sportski rješi bivša cura Ana Strizić, RTL- ova sportska voditeljica