Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraljevec na Sutli

‘Općinski računi nisu čisti - zašto ih načelnik skriva od vijećnika?’

Hrelja
Mladen Mandić
27.12.2012.
u 11:49

- Gdje je novac? Utrošeno je 3,5 mil. kuna, a nije asfaltiran ni metar novih cesta - pita se Zvonko Berić (HSS)

Općinsko vijeće Kraljevca na Sutli nije izglasalo Proračun za 2013. godinu. Za prijedlog Proračuna bila su samo četiri od 13 vijećnika. Uz tri HDZ-ove ruke Drage Pavlića - Mazeka, Franje Korena i Josipa Vrapca, za prijedlog je glasao tek predsjednik Općinskog vijeća, nekadašnji SDP-ovac, a sada nezavisni Zdenko Črnelić. Za danas u 18 sati sazvana je nova sjednica Općinskog vijeća, no upitno je hoće li se uopće skupiti kvorum, a ako kvoruma i bude, Proračun vjerojatno neće proći.

 - Inzistiramo samo da se nama vijećnicima predoči za što se to troši općinski novac. Ove godine utrošeno je 3,5 milijuna kuna proračunskog novca, a nitko od nas vijećnika ne može dobiti informaciju gdje su se ti novci potrošili. Za razliku od susjednih općina i gradova Dubravice ili Klanjca gdje se gradi, kod nas prošle godine nije asfaltiran niti jedan novi četvorni metar cesta. Kada općinskog načelnika Antuna Hrelju upitamo za što se potrošio novac, on samo veli da nam i po 550. put kaže kako nam to nije dužan reći. Pa ako nam on ne želi reći zašto se troši, zašto bi mi taj njegov proračun izglasali - kaže predsjednik kraljevečkog HSS-a Zvonko Berić da dodaje kako Kraljevčani moraju znati za što se potrošila svaka proračunska kuna.

 Ne znaju ni matematiku

- Čak ni neki HDZ-ovi vijećnici ne žele glasati za takav proračun što dovoljno govori da tu računi nisu čisti i da se od nas vijećnika nešto skriva. Općinari koji su predložili ovaj Proračun ne znaju čak ni osnove matematike, što uče učenici nižih razreda, jer na jednom mjestu piše kako se utrošilo 580 kubika šodera, no kad se ti kubici zbroje po pojedinim naseljima u općini Kraljevec na Sutli, dolazi se do 200 kubika više - kaže Zvonko Berić. Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Stjepan Zorman rekao nam je da njihovi vijećnici također vjerojatno neće doći na novu sjednicu koja je zakazana za večeras.

 Zadnja rupa na svirali

 - Još na prošloj sjednici donijeli smo odluku da se na dnevni red stavi točka o izglasavanju nepovjerenja predsjedniku Općinskog vijeća, no on je ni na ovoj sjednici nije stavio na dnevni red. Isto tako donijeli smo odluku i da se izvrši revizija oko trošenja proračunskog novca i trošenja novca od strane načelnika na karticu, no očito smo mi vijećnici kraljevečkog Vijeća zadnja rupa na svirali koje nitko ništa ne pita - kaže čelnik kraljevečkog HSU-a Stjepan Zorman.     

Ne brine ih Proračun, već rušenje vlasti

Načelnik Kraljevca na Sutli Antun Hrelja kaže kako je nekim izmjenama htio udovoljiti oporbi, no, dodaje, njima očito nije stalo da se Proračun izglasa, već samo da se ide na rušenje vlasti. - Ako se Proračun ne donese, ići će se na privremeno financiranje do novih izbora, a tada će se moći raspolagati tek s trećinom predviđenog novca što znači da će se plaćati samo najosnovnije - za plaće i režije, a upitan je i prijevoz učenika i stipendije i još neki projekti - kaže Hrelja. Predsjednik Vijeća Zdenko Črnelić kaže kako se u oporbi radi o polupismenim ljudima koji bi se htjeli u sve miješati, a ništa ne bi radili.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije