Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANIO SE U SABORU

Marić: Odbacujem sve što stoji u zahtjevu. Ponosan sam na sve što sam u životu radio!

Zdravko Marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/15
03.05.2017.
u 12:28

'Ponosan sam na sve to sam u životu radio. Od studentskog posla, do posla ministra'

Ministar financija Zdravko Marić nazvao je u srijedu argumente iz zahtjeva SDP-a za njegovom smjenom  "neutemeljenim i promašenim".

"Posebno odbacujem da sam bilo kojim svojim postupkom u obnašanju javnog posla pogodovao ili stavljao privatan interes ispred javnog. Što se tiče navodnog sukoba interesa, to što sam radio u Agrokoru četiri godine ne znači diskvalifikaciju za obavljanje dužnosti ministra financija. Mislim da sam radom u privatnom sektoru stekao dodatno radno iskustvo koje mi je pomoglo u sagledavanju gospodarskih problema", poručio je Marić u Saboru.,

Nakon imenovanja na dužnost ministra financija s Agrokorom ga, tvrdi, veže jedino briga za stabilnost gospodarskog i financijskog sustava Hrvatske. Nije dioničar u bilo kojem društvu Agrokora i nema ugovor o povratku u Agrokor po završetku dužnosničkog mandata.

"Ispod svake razine dostojanstva su insinuacije koje se stavljaju na teret mojoj obitelji, jer nitko iz moje obitelji nije zaposlen u sustavu Agrokora i nemam privatnog interesa", ustvrdio je Marić.

Bio sam izvršni direktor za strategiju tržišta kapitala zadužen za izradu makroekonomskih analiza i predstavljanje operativnih programa za srednjoročne planove i budžete, isticao je Marić.

Finacijska izvješća, tvrdi, dobivao je kad su bila gotova, a informacije o stanju u Agrokoru imao je iz javno dostupnih ocjena rejting agencija.

"Mogu čiste savjesti reći da sam sve svoje poslove radio predano, odgovorno i pošteno i ponosan sam na sve što sam radio od studentskih dana do ministra financija. Mogu prihvatiti kritičku raspravu o rezultatima mog rada, ali ne mogu prihvatiti dovođenje u u sumnju moje profesionalne i ljudske časti i poštenja", poručio je.

Izlaganje Zdravka Marića popraćeno je burnim pljeskom s desne strane sabornice, gdje sjede HDZ-ovi zastupnici.

 

 

Komentara 14

Avatar Retardo
Retardo
11:53 03.05.2017.

Pa što, sigurno je i Božo Petrov ponosan na sve što je u životu radio: odradio je u interesu MOL-a arbitražu, sredio si je poticaj na obnovu kuće na temelju lažnog podatka da s njim žive brat i šogorica, a siguran sam i da je ponosan i na ugovor Grizlija i Braunsbergera koji regulira iznajmljivanje ministara Mosta stranoj firmi. Osim toga, uspio je kupiti kuću kao podstanar na minimalnoj plaći, a i u Metkoviću je svašta napravio...zapravo nije ništa napravio, ali i to bi ga trebalo ispuniti ponosom. Eto, to su pravi životni i profesionalni rezultati velikog Bože Petrova, a ne tu neki Marić koji je čak nešto morao i raditi u životu...

Avatar tituš
tituš
11:51 03.05.2017.

je li tko iznio bilo koji suvisli argument u vezi ovog čovjeka, osim da je radio u Agrokoru?? Mariću ne daj se, oni koji traže tvoju smjenu nisu dostojni prašine s tvojih cipela!

DU
Deleted user
12:17 03.05.2017.

Maricev krimen je "sto je kao znao ono sto je znalo i 25 direktora, tri predhodne vlade i 1000 ostalih". Svasta. Cijeli SDP je znao da je Racan cinom veleizdaje prepisao Piranski zaljev Slovencima. I sto sad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije