Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugi dio rasprave

Objavili dorađene kurikulume, no u Ministarstvu nisu baš zadovoljni

Predrag Šustar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
12.06.2016.
u 12:26

Objavljeno je također i nekoliko kurikuluma za međupredmetne teme – učiti kako učiti, građanski odgoj i obrazovanje, održivi razvoj i uporabu informacijsko-komunikacijskih tehnologija

Ekspertna radna skupina za kurikularnu reformu objavila je na svojim web-stranicama nove, dorađene verzije predloženih predmetnih kurikuluma za informatiku, glazbeni, matematiku, engleski, likovni, njemački, geografiju, prirodu i biologiju. Objavljeno je također i nekoliko kurikuluma za međupredmetne teme – učiti kako učiti, građanski odgoj i obrazovanje, održivi razvoj i uporabu informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Objavljeni su također i odgovori na primjedbe iz stručne rasprave koja je završena 1. svibnja. Dorađene inačice ekspertna radna skupina ranije je dostavila Ministarstvu obrazovanja, no u Ministarstvu nisu zadovoljni onim što su dobili.

– Iz tih inačica koje su nam dostavili nije vidljivo što je u predloženim kurikulumima novo jer nije, kako je bilo dogovoreno, označeno posebnom bojom. Zbog toga kasnimo s objavom dorađenih inačica kurikuluma, a kasnimo i s početkom javne rasprave – kažu nam u Ministarstvu obrazovanja.

Zanimljivo je da kurikulum hrvatskog do jučer nije bio objavljen iako od članice radne skupine za hrvatski Anite Šojat doznajemo da su one napravile sve što je trebalo te lektoriran i uređen prijedlog spreman za objavu poslale ekspertnoj radnoj skupini koja ga je trebala proslijediti Ministarstvu.

– Nije nam stigao. Novi dokument čekamo – odgovaraju iz Ministarstva i najavljuju da bi javna rasprava mogla početi sredinom mjeseca. 

Ključne riječi

Komentara 23

BU
Bulaba
12:50 12.06.2016.

Marx-Engels-Lenjin-Tito-Jokić

KO
kompakt
13:08 12.06.2016.

Vuk karađžić- memorandum -jokić VELIKO NIŠTA

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
13:25 12.06.2016.

Anarhija po običaju. Reforma se provodi samo da se puku predstavljaju neke promjene koje de facto od učionice prave igraonicu, ali bez ikakve odgovornosti za ozbiljne posljedice koje će dovesti još do nižih razina znanja i vještina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije