Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgođena deložacija

Obitelj Vukić: I večeras ćemo spavati pod svojim krovom!

Deložacija Zadar (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/5
23.03.2012.
u 12:36

Budući da se Blaž Sotlar, vlasnik Boškarija gradnje iz Buja, koji je na javnoj dražbi kupio Vukićevu djedovinu za 40.000 eura, u petak nije pojavio, ovrhovoditelj Općinskog suda Zadra odgodio je deložaciju

 – Gotovo je! Ostajemo u kući s našim unucima i našom djecom. Pobijedili smo i ovaj put. Hvala vam svima, od srca, ne znate koliko mi ovo znači. Hvala hvala svima koji nam pomažu, kroz suze je govorila Višnja Vukić okupljenim susjedima i prijateljima koji su spojeni u živom zidu došli dati moralnu podršku zadarskoj obitelji Vukić koja je, prema sudskom nalogu, trebala biti deložirana iz svoje 200 godina stare kuće u naselju Arbanasi.

Budući da se ovršitelj Blaž Sotlar, vlasnik Boškarija gradnje iz Buja, koji je na javnoj dražbi kupio Vukićevu djedovinu za 40.000 eura, u petak nije pojavio, ovrhovoditelj Općinskog suda Zadra odgodio je deložaciju. Tragedija deveteročlane obitelji Vukić počela je sredinom devedesetih kad su Višnja i Miro ostali bez posla. Miro je 1996. otvorio automehaničarsku radnju, ali posao nije išao dobro pa je radionica nekoliko puta zatvarana, a neplaćeni računi samo su se gomilali. Kćerka Tina Karađole u međuvremenu je podigla hipotekarni kredit za uređenje potkrovlja koji je uredno vraćala. Početni dug od 72.000 kuna Poreznoj upravi s kamatama je narastao na 300.000 kuna, a kako Vukići nisu imali novca za pokrivanje duga, Porezna je kuću stavila na dražbu. Na trećoj dražbi kupio ju je Blaž Sotlar.

– Mi nikad nismo tražili da nam se dug otpiše, htjeli smo dogovoriti obročnu otplatu, ali Porezna je bila neumoljiva. Sve se odvijalo filmskom brzinom, ovrha, prodaja, sud..... Danas gledamo kako se drugima otpisuju milijuni, znamo i neke obitelji koje su se uspjele nagoditi, a na nas se išlo džonom – ispričala nam je kćerka Tina i dodala da Porezna uprava od prodaje kuće nije dobila ništa jer je najprije banka naplatila svoju hipoteku, a dug obitelji Vukić samo se nastavio povećavati.

Dan prije najavljene deložacije nazvao ih je Blaž Sotlar i tražio da mu plate 5000 eura kako bi se sve odgodilo. 

– Naravno da mu nismo dali ni lipe jer mi taj novac nemamo. Zašto se danas nije pojavio, ne znam, ali mi je drago, do daljnjega ostajemo u kući i nastavit ćemo se boriti. I večeras ćemo spavati pod svojim krovom – rekla je uplakana Tina Karađole.

Komentara 6

OS
osica
14:08 23.03.2012.

kad će i hoće li netko u ovoj državi - \" pročešljati sve ove \" često puta netrasparentne ovrhe Porezne uprave - jer su očito neke išle - \" po sistemu en ten tini ......\" ? Bilo bi dobro zalo bi dobro za novu pravednost.

CA
capronza
14:30 23.03.2012.

\"Socijal Demokratska Partija\", gdje je socijalna Drzava i briga za malog covjeka, nekima ste oprostili milijunske dugove, a sirotinju tjerate iz kuce, sram vas bilo, djubrad jedna.

MA
mareiaco
15:18 23.03.2012.

Kad bi bili tako brzi na oduzimanju kod novo pečeni bogatuna di bi nam bija kraj.A oni oduzimaju sirotinji i time se hvali kako je sutstvo i porezna efikasna.Bože ko stvori ove i prošle političate sve idijot do idijota.Oćeli ova naša Hrvatska progledat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije