Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HŽ projekti u Sisku

Natječaj za pasarelu i uređenje Glavnog kolodvora ove godine

'17.07.2012., Sisak - Predsjednik Uprave HZ Infrastrukture Darko Pericic sa suradnicima u pratnji sisacko-moslavacke zupanice Marine Lovric-Merzel obisao je kolodvore u Sisku i Capragu i najavio obnov
Nikola Čutuk/Pixsell
18.07.2012.
u 13:27

Predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture obećao da će putovanje do Zagreba smanjiti na 35 minuta

Natječaj za pasarelu na kolodvoru u Sisak Capragu trebao bi izaći krajem godine. Najavio je to Darko Peričić, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture koji je jučer obišao sisački i capraški kolodvor. Osim pasarele, ovo područje očekuje još nekoliko velikih projekata.

O pruzi za Petrinju

– Nakon restrukturiranja, HŽ kreće s valom investicija, a među prvima na redu je Sisak. Krajem mjeseca izlazi natječaj za uređenje Glavnog kolodvora u vrijednosti 50 milijuna kuna istaknuo je Peričić. Uredit će se tako još jednom zgrada kolodvora, ali i peron, skretnička postrojenja i signalno-sigurnosni sustav, te pothodnik do perona. Najavljeno je i skraćenje vremena putovanja do Zagreba koje je danas dulje od sata.

– Razlog za to je što nije bilo ulaganja u pruge. Krećemo s remontom i u mandatnom razdoblju vratit ćemo vrijeme putovanja na 35 minuta, obvezao se pomalo nevjerojatnim podatkom Peričić. Najavljeni su jučer, po tko zna koji put, i radovi na pruzi Sisak-Petrinja, a spomenut je i o drugi kolosijek do Zagreba što je u biti i glavni preduvjet za skraćenje vremena putovanja. No, to ovisi o novcu koji će iz državne kase ići prema HŽ-u.

– Sigurna sam da će sve ovo obradovati građane, osobito gradnja pasarele. Smanjenje vremena putovanja znači i porast nekretnina i masu toga što će moći iskoristiti građani Siska i županije, zaključila je županica Marina Lovrić Merzel.

Grad Sisak naložio radove

Inače radovi na kolodvoru u Capragu su već počeli. Izvodi ih Grad Sisak koji uklanja objekt nekadašnjeg kafića odakle bi trebala ići tzv. pasarela. No, to ne znači početak same gradnje nego je Grad naredio bilo kakve radove kako ne bi istekla valjanost lokacijske dozvole za gradnju.

Komentara 3

SI
sil14
14:30 18.07.2012.

A grad Kutinu "ko je**"gđo.županice? To što smo prisiljeni od vlasti da radimo u Zagrebu i putujemo čak 2 sata vlakom 75 km prosječnom brzinom 40 km/h Vas ne dira???? I još na magistralnoj pruzi!!! To što smo po veličini i razvoju 2 grad u županiji i nemamo nikakve vezee s Siskom, bolnicom, državnim službama...to vas kao i Vašeg poltrona Andriju Rudića ne brine? Naravno, da i ja berem "puste" novce samo za naslikavanje s ministrima...i mene valjda ne bi bilo briga valjda???!!! Jednostavno rečeno mi u kutini,Novska...a da ne govorim recimo o Dvoru smo zaslugom vlasti građani 2 ili 3-eg reda!!! Uostalom niste Vi krivi zaista...krivi smo MI budale koji smo Vas birali!!!

PR
pravda90
10:21 19.07.2012.

Za sve što si nabrojao nije kriva Lovrićka, već oni za koje si ti glasovao HDZ i Žmegač.

OB
-obrisani-
16:40 19.07.2012.

koliko ljudi u ovom gradu znaju da je u toku demontaža željezarinih pogona i njihov transport u mexico? naime, cmc je prodao bešavnu i šavnu valjaonicu jednoj engleskoj firmi koja sad sve to seli u mexico. možda ode i mehanička.ka. desetljeća našeg rada odoše čao papa tutu. by by željezaro. toliko o privatizaciji na brodarčev i sanaderov način.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije