Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovački branitelji

'Napad ministra Matića na Đuru Glogoškog je dno dna'

branitelji
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
09.01.2015.
u 08:49

Ovdašnji branitelji naglasili su i kako u potpunosti podržavaju prosvjed ispred Ministarstva branitelja u Zagrebu, kao i sve zahtjeve koji su od tamo upućeni

 - Napad ministra Matića na Đuru Glogoškog je zaista dno dna. Njegove riječi zapravo su govor mržnje kojim se među narodom želi proširiti mržnja prema braniteljima i invalidima. Zato zaključujemo kako je krajnji čas da ministar Matić podnese ostavku i otiđe sa tog položaja – dio je poruka koje su uputili predstavnici branitelja sa područja Karlovačke županije okupljeni u Koordinaciju braniteljskih udruga i Zajednicu udruga HVIDR-e.

Ovdašnji branitelji naglasili su i kako u potpunosti podržavaju prosvjed ispred Ministarstva branitelja u Zagrebu, kao i sve zahtjeve koji su od tamo upućeni. Podršku je dala i Zajednica prognanika i useljenika.

Riječi ministra Matića za mene su terorizam. Govoriti na takav način o primanjima 100 postotnog invalida je strašno. Ne znam kolik bi iznos trebao biti da bi itko od nas svojevoljno pristao biti invalid. Matiću treba postaviti pitanje za koji bi on iznos pristao biti invalid i sjesti u invalidska kolica. Zanima me što bi odgovorio na to – rekao je Petar Banić predsjednik Zajednice udruga HVIDR-e Karlovačke županije.

S predstavnicima karlovačkih braniteljskih udruga bio je i general Tomo Medved koji je naglasio da je istup Predraga Matića u kojem govori o Đuri Glogoškom, a posebno o njegovoj supruzi potez kojim se simboli Hrvatske pribijaju na stup srama. Mile Jurčević iz braniteljske udruge s područja Slunja Rakovice i Cetingrada rekao kako nitko od ove vlasti ne brine o obespravljenim braniteljima koji žive na rubu gladi i razmišljaju o suicidu.

>> Matić izračunao primanja Glogoškog: 'Ako treba, ići ću na sud'

Komentara 50

BE
berija
09:28 09.01.2015.

Ukupno oko 80.000 branitela po Zakonu o braniteljima ostvaruje prava, iliti dobiva novac iz državnog proračuna. Svega je 58.000 HRVI raznih kategorija. Domovinski rat završio je prije 19 godina. Na pola milijuna osoba sa braniteljskim statusom, ovo se u proračunu i ne vidi. 35.000 osoba prima partizanske mirovine, koje se ne mogu mijenjati, jer su preuzete nakon raspada Jugoslavije, kao ni mirovine oficira JNA. Šezdeset devet godina nakon završetka 2. svj. rata! Drvlje i kamenje na branitelje? Svaka čast, ministre, svaka čast ljevičari! Svaka čast budući bivši Predsjedniče. Nego, uz Vaša skromna primanja u sustavu visokog školstva, uz skroman i samozatajan rad Vaših roditelja otkud 1000 kvadrata stanova i milijuni na računu?

DA
Djeca_Arbata
10:09 09.01.2015.

To su naši dečki i to su naši branitelji i ovo je naša Hrvatska. Takva je kakva je, ali je naša. Dečki samo hrabro, izdržite.

AS
ante_slavonac
09:56 09.01.2015.

Porez,porez,porez,svi koji žele biti važni ističu kako oni eto plačaju porez.Ljudi koji su bez posla plačaju porez,dijete kada si kupi slatkiš plača porez itd itd.Bolje da novac koji jim pripada dobiju naši ratnici bez obzira na nacionalnost nego razni hrvatomrzci u vladi i raznoraznim udrugama tipa documenta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije