Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVLAČENJE NOVCA IZ DINAMA

Na suđenju Mamićima svjedočit će danas Mihael Mikić i Boško Balaban

ARHIVA - 2009. Zagreb: Na Cvjetnom trgu održan domjenak Hoto grupe
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
25.03.2024.
u 09:10

Na popisu svjedoka više je od 180 imena, i to samo onih koje je USKOK predložio.

Suđenje braći Zdravku i Zoranu Mamiću i ostalima za izvlačenje novca iz Dinama nastavlja se danas i sutra na Županijskom sudu u Osijeku. Nastavlja se ispitivanje svjedoka, a prvi dan trebali bi biti ispitani, među ostalima, i poznati bivši Dinamovi igrači Boško Balaban i Mihael Mikić. Na klupu za svjedoke sjest će još Pero Lozica te Mario Jurić. U utorak se na klupi za svjedoke očekuju Kristijan Polovanec i Ante Tomić.

Na popisu svjedoka više je od 180 imena, i to samo onih koje je USKOK predložio. U drugom suđenju za izvlačenje novca iz Dinama, i to u sklopu zločinačkog udruženja, bilo je sedam optuženika, no dvojica su već priznala krivnju i navodila se. Riječ je o Nikkyju Arthuru Vuksanu i Igoru Kroti, koji su dobili uvjetne kazne. Postupak se nastavlja protiv Zorana, Zdravka i Marija Mamića,  Damira Vrbanovića i Sandra Stipančića.

Jurić: Svim sam tim ljudima kršćanski oprostio

Mario Jurić u Dinamu je igrao od 1999. do 2004., novac je uglavnom dobivao preko računa. No, prije odlaska u Rusiju Zdravko Mamić mu je rekao da mora oprostiti klubu dio duga i tada mu je sam Mamić isplatio 25.000 eura na ruke.

- No, puno više sam im oprostio, ali se ne sjećam koliko i želim to zaboraviti, a svim tim ljudima sam, kršćanski, sve oprostio. Znam da bih za taj novac mogao kupiti stan na Trgu bana Jelačića. Potpisao sam tada potvrdu o primitku novca i da nemam nikakvih potraživanja od Dinama – rekao je Jurić, koji je danas glavni tajnik Nogometnog sindikata.

Na upit tužitelja Svena Miškovića zašto nije pokrenuo sudski postupak radi naplate potraživanja odgovorio je kako je oprost duga bio jedini način da dobije papire i realizira transfer u Rusiju.

- Situacija u hrvatskom nogometu je bila takva da si se mogao naplatiti samo kroz arbitražni postupak koji je trajao i do godinu i pol, a vi ste cijelo vrijeme morali biti u klubu. Ne znam zašto mi je taj iznos plaćen u gotovini, to biste trebali pitati Mamića. Dostojanstvo sportaša u to je vrijeme bilo nisko, a kada sam potpisivao ugovor, Zdravko Mamić me pitao zašto ga uopće čitam pa ga nisam ni pročitao – ispričao je Jurić.

- Dok sam igrao u Dinamu, Mamić je bio menadžer nekim igračima Dinama, ali ne znam kojima – kazao je on.

VIDEO Dinamo-Rijeka: Prva korografija BBB-a

Komentara 4

TM
trade_mark
10:42 25.03.2024.

ajmo se kladit da se ničeg ne sjećaju!?

HR
hrza
10:12 25.03.2024.

Bit će jako interesantno svjedočenje Turudića na sudjenju Mamiću. Jedva čekam da prodju izbori.

LA
lakočemo
12:56 25.03.2024.

Izvlačio novac se vi šalite covijek koliko god da je izvukao donio je 100 puta više Dinamu ko što nikad nitko nije do sada dajte probudite se!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije