Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Na Banovini otkrivene tri nove rupe u tlu, Crveni križ primio 25 tisuća zahtjeva za pomoć

Također, nakon duže vremena evidentirane su tri nove urušne vrtače u mjestu Borojevići koje su iz sigurnosnih razloga obilježene trakom „stop policija“. Sada ih je ukupno 94 na pdoručju Mečenčana i Borojevića, a nastale su nakon potresa 29. prosinca.
20. veljače 2021. u 13:32 4 komentara 2896 prikaza
U selu Mečenčani stvaraju se goleme rupe u tlu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski Crveni križ završio je s prikupljanjem zahtjeva za isplatu jednokratne novčane pomoći. Do sada je pristiglo oko 25.000 zahtjeva, a konačna brojka definirat će se sljedećih par dana kada pristignu svi zahtjevi poslani putem pošte. Nakon što se utvrdi točan broj zahtjeva definirat će se i točan iznos pojedinačne novčane pomoći.

9-GODIŠNJI DJEČAK Podignuta optužnica protiv četvero djelatnika bolnice zbog smrti malenog Gabrijela u Metkoviću

Riječ je o financijskim sredstvima doniranim od strane građana putem Apela i donatorskog telefona. Na ime Apela za stanovništvo Hrvatske pogođeno potresom, na dan 18.2.2021. godine uplaćeno je 70.354 donacija u ukupnom iznosu od 48.029.326,97 kuna. Na donatorskom telefonu 060 9011 zabilježeno  je 96.108 poziva u vrijednosti od 600.675,00 kuna (uključujući PDV i naknadu tele operatera).

Sav novac hrvatskih građana prikupljen Apelom i donatorskim telefonom bit će direktno podijeljen potresom pogođenom stanovništvu, ističu iz Hrvatskog Crvenog križa dodajući kako se zahtjevi od prvog dana obrađuju te će se u vrlo kratkom roku moći pristupiti isplati novčane pomoći.

stariji i kronični bolesnici U Međimurskoj županiji krenula druga faza cijepljenja, u nekoliko sati cijepit će preko tisuću ljudi

Inače, iz Stožera za sanaciju posljedica potresa objavili su kako je do sada prikupljeno 369 zahtjeva za uklanjanje objekata na području pogođenom potresom: 336 u Sisačko-moslavačkoj županiji, devet u Zagrebačkoj te 24 u Karlovačkoj županiji dok je na električnu energiju priključeno ukupno 1787 mobilnih jedinica.

Također, nakon duže vremena evidentirane su tri nove urušne vrtače u mjestu Borojevići koje su iz sigurnosnih razloga obilježene trakom „stop policija“. Sada ih je ukupno 94 na pdoručju Mečenčana i Borojevića, a nastale su nakon potresa 29. prosinca.

Tatjana Jurić
skrenula pozornost
Tatjana Jurić progovorila o teškoj bolesti: 'Ponekad se čini da nikada neće proći i da si prepušten sam sebi'
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
  • Deleted user:

    Tito bi to zakopao i bila bi prošlost

  • Stipan:

    Nije ni čudo što se crna zemlja otvorila poslije svega što se tu događalo od ustaša do partizana i četnika. To je prokletstvo . Ništa se ne događa bez razloga.

  • stanko85:

    Eee, da su vam te vrtače bile u doba NDH, ne bi niti jedan srbin pretekao...