Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRNOVIT PUT

Mlada Amerikanka oduševila svijet: Rođena je u zatvoru, a na jesen će studirati na Harvardu

Foto: Academy for Science & Health, Conroe ISD/Facebook
01.06.2023.
u 15:29

Kroz srednjoškolsko obrazovanje, Sky je sudjelovala u radu Akademije za karijere u znanosti i zdravstvu, te tvrdi da joj je to okružje pomoglo naći snage da u akademskim poljima da sve od seb

Esej koji je 18-godišnjoj Sky Castner omogućio odlazak na sveučilište njenih snova - Harvard, započeo je rečenicom "Rođena sam u zatvoru". I Sky nije lagala, uistinu je rođena u državnom zatvoru okruga Galveston gdje je njena majka tada bila zatvorena. Odgojio ju je samohrani otac, koji je zasigurno iznimno ponosan na kćer koja je srednju školu završila kao treća najbolja učenica u generaciji.

Sky je u razgovoru s novinarkom Huston Chroniclea priznala da je oduvijek bila motivirana puno učiti i dobivati dobre ocjene. "Ima nešto zadovoljavajuće u tom postignuću svih odličnih ocjena. Ocjene mi puno znače" rekla je djevojka.

Još u osnovnoj školi obožavala je čitati, što su primijetili njeni učitelji koji su smatrali da će Sky imati velike koristi od državnog projekta mentorstva koji spaja volontere iz zajednice s djecom kojoj nedostaje pažnja brižne odrasle osobe. Sky je ubrzo spojena s mentoricom Monom Hamby.

POVEZANI ČLANCI:

"Dali su mi papir s informacijama o njoj. Heroj joj je bila Rosa Parks, najdraža hrana tacosi iz popularnog restorana, i voljela je čitati. Pomislila sam kako se radi o bistroj djevojčici" prisjetila se Mona. Kroz godine je pomogla Sky s raznim stvarima; nabavljanjem naočala, prvom posjetu frizeru, a sudjelovala je i u prikupljanju sredstava za aktivnosti poput ljetnih kampova i zubarskih zahvata za djevojčicu.

Sky je komentirala koliku je pozitivnu promjenu Mona unijela u njen život. "Sve što me naučila bilo je vrlo vrijedno, jednako kao iskustva kroz koja sam prošla prije nje" rekla je. Povezalo ih je to što obje nemaju majku. Sky je sa svojom pričala samo jednom, kada je imala 14 godina. "Rekla mi je da je bila u zatvoru, odgovorila sam joj da je to nemoguće. Tada sam znala da ne mogu samo jednom tjedno otići na ručak s njom, trebalo joj je više" kazala je Mona.

POVEZANI ČLANCI:

S mužem je odvela Sky na turu kampusa u Harvardu u ožujku prošle godine, te je rekla kako je nakon tog putovanja vidjela na djevojci kako joj se ljubav prema toj školi još povećala.

Kroz srednjoškolsko obrazovanje, Sky je sudjelovala u radu Akademije za karijere u znanosti i zdravstvu, te tvrdi da joj je to okružje pomoglo naći snage da u akademskim poljima da sve od sebe. Za prijavu na Harvard pripremala se s profesorom na Sveučilištu u Bostonu, a prošle je godine osvojila vrijednu stipendiju zbog govora koji je održala na temu fentanilske krize.

VIDEO Vrane napadaju u Splitu: Okomile se na jednu obitelj tri puta u istom danu

Komentara 1

NI
Nipos66
16:28 01.06.2023.

Dobar primjer kako nerođenoj djeci treba dati šansu bez obzira u kojim uvjetima će ugledati svijet...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije