Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'gubitnici su samo samci'

Ministar Matić ponovio: Neću dati ostavku. Oni me nisu postavili!

Predrag Matić
Foto: Dnevnik Nova TV screenshot
1/2
28.10.2014.
u 20:19

U ove tri godine sam se polomio i pokidao da radim u interesu branitelja, tvrdi ministar Predrag Matić

Naravno da neću dati ostavku. Oni me nisu postavili. Oni su samo dio od pola milijuna branitelja koliko ih je u Hrvatskoj. Postoje tri razloga ili načina da se mene smijeni: može me smijeniti premijer, mogu me smijeniti na izborima, a smijenit ću sam sebe ili dati ostavku ako napravim nešto na štetu hrvatskih branitelja. U ove tri godine sam se polomio i pokidao da radim u interesu branitelja. Imam jako, jako izraženu savjest i ja ću sam procijeniti ako se budem trebao povući, kazao je večeras ministar branitelja Fred Matić u Dnevniku Nove TV.

Devetog dana prosvjeda branitelja, ministar je komentirao i smanjenje opskrbnina za branitelje s 1100 na 800 kuna, odnosno jednu od stavki koje su branitelje natjerale na prosvjed u Savskoj 66.

- Nakon puno vaganja i odmjeravanja prihvatio sam to. To je jedna reformska mjera koja se nakon 20 godina mora provesti u Hrvatskoj. Što se tiče branitelja, oni su do ove mjere, dakle opskrbnine, imali primanja od 1097 kuna bez obzira da li se radi o samcu, branitelju sa suprugom ili više djece. Tko želi pošteno pogledati, a istina je samo jedna, vidi da su u ovom sustavu zajamčene minimalne naknade, gubitnici su samo samci kojima je s 1097 kuna palo na 800 kuna. No, ministarstvo je napravilo program i putem jednokratnih novčanih naknada to nadoknađujemo tako da ti branitelji opet primaju 1100 kuna mjesečno - kazao je ministar Matić.

 

Na pitanje što je sa 100-postotnim invalidima, rehabilitacijama, ortopedskim pomagalima i lijekovima koji se ne mogu dobiti preko HZZO-a, ministar je odgovorio: ''Hrvatski branitelji 100 postotni invalidi prve i druge skupine nemaju nikakvih problema. Kad hrvatski branitelj 100-postotni invalid želi ići u toplice ili ima potrebu, on tamo može otići u roku od 15 minuta.''

>>Milanović: Ne pristajem na ultimativne zahtjeve za smjenama, vratite se svojim kućama

>>Zapovjednik branitelja koji se zapalio: Pogodilo ga je što su mu smanjili opskrbninu

>>Branitelji: Jesi li rekao da ćeš dati ostavku ako je mi tražimo? Matić: Jesam, ali mora biti razlog!

Komentara 158

DU
Deleted user
20:37 28.10.2014.

To i je najveca zalost sta te postavila partijska klika na celu sa Yusipovicem. A njihove si simpatije pobrao kad si u prvim danima mandata odgovorio Kardinalu Bozanicu,#ne cujem vas dobro#.Takva podlost nebi ni Dragi Pilselu pala na pamet!

Avatar Aristarh
Aristarh
20:39 28.10.2014.

Matić spominje 500.000 branitelja a ovdje se radi o invalidima.

Avatar MK
MK
20:40 28.10.2014.

Ministar Matić: Neću dati ostavku - mene nisu postavili Hrvatski Branitelji nego partija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije