Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDS i SDP suglasni

Milanović dobio i službenu Miletićevu podršku za sastavljanje Vlade

Boris Miletić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
17.11.2015.
u 15:51

IDS i SDP suglasni oko platforme za decentralizaciju i projekata za Istru i Primorje

IDS je sa SDP-om usuglasio platformu za decentralizaciju Hrvatske i potpisao sporazum o decentralizaciji i ključnim projektima za Istru i Primorje, potvrdio je u utorak u Puli predsjednik IDS-a Boris Miletić dodajući da su platforma i sporazum prvi korak i ključni preduvjet u postizanju konačnog postizbornog dogovora između SDP-a i IDS-a. - No, prije postizanja konačnog dogovora i formiranja Vlade točke iz platforme će se do kraja konkretizirati i operacionalizirati – rekao je predsjednik IDS-a . Platformu je u ponedjeljak prihvatilo Predsjedništvo IDS-a , potom ju je potpisao predsjednik SDP-a Zoran Milanović čime je IDS , jer su njegovi uvjeti za davanje podrške lijevoj koaliciji ispunjeni, Milanoviću i i službeno dao povjerenje za sastavljanje Vlade. .

Prva točka Platforme je status Istre kao samostalne regije, druga točka su konkretne mjere decentralizacije kojima bi se prihodi lokalne i regionalne samouprave u dvije godine povećali sa sadašnjih 10 na 25 posto fiskalnih kapaciteta države te prenošenje ovlasti s državne na regionalnu i lokalnu razinu što se odnosi na gospodarenje državnim poljoprivrednim, šumskim i turističkim zemljištem, a treća točka su konkretni projekti u Istri i Primorju: dovršetak Istarskog ipsilona te nove bolnice i sveučilišnog kampusa u Puli o čemu je sa SDP-om postignut dogovor o realizaciji. 

>> Hajdaš Dončić: Načelno se s Mostom slažemo u 95 posto stvari, ali neke zahtjeve nije moguće odmah ispuniti 

>> Komadina i Obersnel: Očekujemo dogovor SDP-a i Mosta

Komentara 23

Avatar traktoraš
traktoraš
16:01 17.11.2015.

Miletiću znaš li ti da Istra ne može postati samostalna regija bez dvotrečinske večine u saboru.Ako ti je to Milanović obećao dorano te je zaebo.

DU
Deleted user
16:11 17.11.2015.

Bili i ovaj kao Čačić bio mandatar?

OS
osica
16:09 17.11.2015.

Istra je Hrvatska, a ne samostalna regija, ista ko i sve druge u našoj državi. "Obećanje lu.. om radovanje."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije