Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZARAŽEN DAMIR DEKANIĆ

Među 7 novooboljelih i načelnik Općine Andrijaševci koji je i voditelj Uprave šuma Vinkovci

Zagreb: Izdvojena ambulanta za trijažu u Grižanskoj i dalje uzima uzorke
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
02.07.2020.
u 18:09

- Iskreno mi je veoma žao radi svega ali mogu reći da sam se zaista trudio biti maksimalno odgovoran radi svih oko mene počevši od moje obitelji. Osobno se fizički osjećam jako dobro ali sam psihički slomljen, ali nalaz je takav kakav je - rekao je Dekanić.

Među 7 pozitivnih osoba zaraženih u posljednja 24 sata koronavirusom nalazi se i načelnik Općine Andrijaševci Damir Dekanić. Dekanić radi i kao voditelj Uprave Hrvatskih šuma, a kao jedan od viđenijih članova član je i Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko – srijemske županije. Vijest da je Dekanić pozitivan na korona virus kod mnogih je izazvala zabrinutost s obzirom da je prirodom posla on u svakodnevnom kontaktu sa velikim brojem ljudi. Tijekom izborne kampanje sudjelovao je i na niz događanja sa članovima HDZ-a, sastancima, razgovorima sa građanima, novinarima…

Bilo je tu i događanja na kojima su sudjelovali i neki od ministara u Vladi RH kao i osobe koje se nalaze na izbornoj listi HDZ-a za 5. izbornu jedinicu. Sudjelovao je i na nekakvom druženju u Županji koje je, kako je rečeno, održano vani. Da stvar bude gora Dekaniću je prvo određena mjera samoizolacije, a onda se i testirao, radi sastanka koji je 24. lipnja održan u Požegi. Obavijest da treba u samoizolaciju dobio je tek 30. lipnja oko 19 sati poslije čega se odmah dan kasnije i testirao kada je i saznao da je pozitivan.

- Bili smo na sastanku u Požegi gdje sam se zadržao nekih 90-ak minuta. Nakon što smo se razišli nastavio sam sam svojim uobičajenim aktivnostima. U utorak predvečer dobivam informaciju da moram u samoizolaciju jer je jedan od sudionika sastanka bio pozitivan. Da mi je rečeno da moram odmah u samoizolaciju ili na testiranje to bih i napravio, ali nije. Svih tih dana, kao i danas, ja nemam nikakve simptome i samim tim nisam imao razloga da posumnjam da sam se zarazio. Vjerujem kako je na isti način prošao i taj kolega iz Požege pa sam se zato i testirao tek nekoliko dana ranije, odnosno nakon što mi je rečeno, rekao nam je Dekanić.

Kaže i kako se od trenutka kada mu je rečeno da mora u samoizolaciju ponašao maksimalno odgovorno ali i da je sve vrijeme epidemije, posebno od kako su ponovno počele rasti brojke zaraženih, pridržavao se svih propisanih mjera poput izbjegavanja rukovanja, pridržavanja socijalne distance…  

- Iskreno mi je veoma žao radi svega ali mogu reći da sam se zaista trudio biti maksimalno odgovoran radi svih oko mene počevši od moje obitelji. Osobno se fizički osjećam jako dobro ali sam psihički slomljen, ali nalaz je takav kakav je. Žalosno je što nitko ne pita kako je mojoj obitelji i meni nego svi trče radi nekom senzacijom. Iskreno vjerujem kako će sve to dobro proći i da neće biti nikakvih novih zaraza, rekao je Dekanić.      

 

 

>> Pogledajte i ovaj video: 'Sve je moguće nakon izbora, pogotovo ako situacija s koronom bude izvan kontrole'

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar pametnom_dosta
pametnom_dosta
18:44 02.07.2020.

Kaze htio je biti odgovoran a otišo na zabavu HDZ od 500 ljudi koji licemjer

DU
Deleted user
19:14 02.07.2020.

Bio je prije par dana gost na Vkv tv u emisiji Demokracija. Tu su svakodnevno gosti iz iste stranačke opcije. I svaki dan poticani od voditeljice šire mržnju prema Škori. Jadnici.

DU
Deleted user
18:58 02.07.2020.

Ma političari iz svih stranki su se ushodali simo-tamo, a oni koji rade u Domu umirovljenika u Požegi, nisu po tjedan dana viđali porodicu nego su u Domu i spavali. Čemu onda to kad za jedne vrijedi odgovornost prema drugom životu, a za druge ne vrijedi? Jadne rizične skupine i ništa drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije