Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Briga ih za djecu!?

Mala Lucija umalo stradala na igralištu, i na nju je pao gol

lucija šarić
Damir Špehar/VLM
25.09.2009.
u 18:49

I slučaj sedmogodišnje Lucije Šarić iz Bjelovara pokazuje kako mjerodavni iz lokalnih uprava, pa čak i policije, i nakon niza medijskih kritika, akcija i apela građana jednakom mjerom grubo odbacuju vlastitu odgovornost za stradavanje djece na dječjim i sportskim igralištima.

Djevojčici je u igri s desetogodišnjim bratom Lovrom u prošlu nedjelju u parku Borik na glavu pao metalni gol.

Izvan životne opasnosti
Ozlijeđena je, no, na sreću, izvan je životne opasnosti. Roditelji se nadaju da će s ranom na čelu sve biti u redu, no oboje će im djece od pretrpljenog šoka sigurno dugo imati psihičke posljedice.

Ipak, iza sretnog epiloga događaja koji je vrlo lako mogao prerasti u tragediju krije se sav mulj vezan uz neodgovornost odgovornih koji je u pismu Večernjem listu detaljno iznio Lucijin otac Siniša Šarić. On je, naime, još ljetos zapazio iznimno opasne nedostatke na dječjem igralištu na Trgu hrvatskih branitelja koji su uklonjeni nakon njegova reagiranja uredu zamjenice gradonačelnika.

Poziv policiji
– Bio sam uvjeren da će to biti signal da se pregledaju i ostala igrališta, a osobito neučvršćeni golovi. Ponovno sam reagirao u gradskoj upravi te nakon dva dana dobio ispriku i obećanje da će mi se javiti za koji sat. Iz ureda mjerodavnog pročelnika u ostavci Mirka Čorbe primio sam e-mail u kojemu objašnjavaju da su golovi uklonjeni, premda nisu njihovi te da se o igralištima inače ne brinu, već samo reagiraju na upozorenja roditelja. Bio sam osupnut takvim objašnjenjem, posebice zbog činjenice da su igrališta u vlasništvu Grada te da se nitko od mjerodavnih nije zanimao za zdravstveno stanje moga djeteta – kaže otac.

O nedjeljnom slučaju obavijestio je i bjelovarsku policiju te mu je rečeno da djecu dovede na ispitivanje. Premda su bili naručeni za devet sati, nisu primljeni nego su, priča Šarić, čekali na hodniku, kao kriminalci. Ispitivanje djece bilo je korektno, ali otac je ostao u šoku čuvši kako nemaju pojma o kakvim je golovima riječ te su mu preporučili da ne podnosi tužbu dok DORH ne procijeni ima li elemenata kaznenog djela.

– Dok se ne uključe mediji, ništa se ne poduzima – zaključuje otac.

Ključne riječi

Komentara 4

TY
Tyrael
20:53 25.09.2009.

Kak to mislite \"njegova\" sestra? kaj nisu na slici cure?!?!

PE
petrovve
06:49 26.09.2009.

U svakom gradu ili selu,nije vazno, za ispravnost postavljenih sprava za igranje djece ,snose nadlezni organi.Ali i ja kao odgovoran roditelj,odgovaram za sigurnost svoje dijece.Prema tome i otac je pogrjesio,nije dovoljno samo na jedno mjesto opomenit na kojem sprave nisusu u redu,u nadi da se i na drugim mjestima poprave.Zalosno da o sigurnosti djece nitko ne vodi racuna u nas,najlakse je sad krivnju na druge prebacit.Kao roditelj ne bih dopustio ,da se dijete igra tamo gdje nije bez opasnosti....Za tebe ispod,vidi se da je djecak,a ne djevojcica.Mi smo zadrt narod,prebacujmo krivnju jedni na druge,to je najlakse,umjesto da se svako pita gdje grjesimo.Drzava nam je u banani,pa tako i sve ostalo...balkanska posla.

OB
-obrisani-
09:14 27.09.2009.

Hajmo sad malo realno to pogledati. Žaoo mi je djevojčice to je kao prvo. No kako to gol sam pada? Kako to gol ne padne dok se igra tekma? Kako ti golovi stoje godinama, pa se nikome ne desi ništa? Koliko znam da smo se i mi znali ljuljati na prečki gola, ali smo dobili po turu i bili smo upozoreni da se ne ljuljamo jer se gol može srušiti. Nekima je i trebala deblja lekcija sa šibom, ali na nas gol nije pao. Nije li ovdje netko trebao djevojčicu opomenuti za vrijeme igre, da nije igra ako se penješ na stative ili se vješaš na prečku? Sad je najbolje sve svaliti na druge i svi su krivi, samo je moje djete nevino. Kuda bi došli ako bi sve golove zabetonirali? Da li su zabetonirani golovi na Dinamovom stadionu? Da li su zabetonirni golovi u Kranjčevićevoj? Pa ni u školi gdje su moja djeca golovi nisu zabetonirani i k tome nitko nije nikada stradao da se hol sruši na njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije