Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anonimne prijave

Kome to u Tuhlju smetaju uspjesi lokalnog KUD-a?

KUD
Foto: Mladen Mandić
28.05.2014.
u 16:00

Nakon kriminalističke policije, slučajem KUD-a se pozabavio i Središnji ured Porezne uprave u Zagrebu

Nakon već druge anonimne prijave, prvo kriminalističkoj policiji, a zatim i Središnjem uredu Porezne uprave u Zagrebu, protiv tuheljskog KUD-a “Naša lipa”, predsjedništvo KUD-a održalo je sjednicu na kojoj se posebno raspravljalo o anonimnoj prijavi koja je izazvala nevjericu i zgrozila sve članove KUD-a, koji u dvije sekcije, mješovitom pjevačkom zboru i dramskoj sekciji, okuplja oko 60 članova. Nakon sjednice izašli su i s priopćenjem kojim žele informirati javnost o svemu što su proživljavali u zadnja tri, četiri mjeseca.

Slaviček i na saslušanju

- Tijekom postupka nadzora nad našim KUD-om pribavljena je sva potrebna dokumentacija te je saslušan predsjednik Armando Slaviček, kao osoba ovlaštena za zastupanje Udruge. Zaključak utvrđenog stanja koji je upućen Sektoru za nadzor Središnjeg ureda Porezne uprave u Zagrebu, bio je da u radu KUD-a “Naša lipa” nisu utvrđene nikakve nepravilnosti te je time postupak nadzora nad radom Udruge završen. Mi, članovi KUD-a nadamo se da se ni jednom društvu neće dogoditi takav pokušaj omalovažavanja rada i postignutih uspjeha jedne udruge koja je postigla tako zapažene uspjehe. Stoga marljivo nastavljamo s ostvarenjem zacrtanih programa, a nedavna proslava 15. godišnjice djelovanja okupila je široku publiku, što je javni znak podrške i priznanja svim bivšim i sadašnjim članovima KUD-a - napisali su u priopćenju.

Predsjednik Armando Slaviček rekao nam je kako ova suluda prijava graniči sa zdravim razumom.

- Zamislite u prijavi piše kako KUD postiže značajne uspjehe na državnoj razini, da navodno potplaćujemo selektore koji obavljaju odabir najboljih te da time u Općini ja želim osvojiti vlast. Ne znam kome to smetaju uspjesi tuheljskog KUD-a, no očito je da se tu radi o nekim ljudima koji su uoči lokalnih izbora željeli prigrabiti vlast - rekao je predsjednik Slaviček.

‘Prijava nije došla iz SDP-a’

Općinski načelnik Renato Ilić kaže kako prijava sigurno nije došla niti od njega, ni od bilo koga iz SDP-a.

- O samoj prijavi doista ne znam ništa i žao mi je što je do toga došlo jer naš je KUD zasigurno po uspjesima jedan od najboljih u Zagorju. Općina će i dalje novčano, ali i na sve druge načine pomagati u okviru svojih mogućnosti. Mislim da prijava nije došla zbog politike, već očito od nekih oponenata unutar KUD-a, nezadovoljnih nekim postupcima njihovih čelnika - rekao nam je načelnik Ilić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije