Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne podupire ih

Karamarko s čelnicima 5 sindikata razgovarao o izmjenama Zakona o radu

HDZ, Tomislav Karamarko
Foto: HDZ
1/3
20.02.2014.
u 16:16

HDZ je osudio ''neodgovorne izjave predstavnika Vlade RH da je sadašnji Zakon o radu uzrok gospodarske krize te smatra da njima nastoje naći alibi za vlastitu nesposobnost''

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je na Svjetski dan socijalne pravednosti u Središnjici HDZ-a u Zagrebu primio čelnike pet sindikalnih središnjica. Predsjednik HDZ-a razgovarao je s Mladenom Novoselom (Savez samostalnih sindikata Hrvatske), Vilimom Ribićem (Matica hrvatskih sindikata), Krešimirom Severom (Nezavisni sindikati Hrvatske), Ozrenom Matijaševićem (Hrvatska udruga radničkih sindikata) i Damirom Jakušem (Udruga radničkih sindikata Hrvatske), priopćeno je iz središnjice stranke.

Nakon razgovora i razmjene mišljenja, Karamarko je upoznao sindikalne vođe sa službenim stajalištem Stranke o Vladinu prijedlogu izmjena Zakona o radu. Istaknuo je kako HDZ ne podupire zakonski prijedlog te da će zatražiti njegovo povlačenje iz saborske procedure jer bi on, u sadašnjem obliku, poremetio ravnotežu međuodnosa rada i kapitala.

Nakon temeljite analize zakonskog prijedloga, HDZ je čvrsto uvjeren da ovakve izmjene ne bi donijele rast zaposlenosti i gospodarski oporavak, nego bi potakle još veće socijalno raslojavanje stanovništva i osiromašenje radnika. Stoga je HDZ osudio ''neodgovorne izjave predstavnika Vlade RH da je sadašnji Zakon o radu uzrok gospodarske krize te smatra da njima nastoje naći alibi za vlastitu nesposobnost i skrenuti pozornost sa sve teže socijalne stvarnosti na područje radnog zakonodavstva''.

Iz stranke plediraju za nastavak socijalnog dijaloga te apeliraju na socijalne partnere da uvažavaju interese svake od strana i da međusobne prijepore razriješe dijalogom. Stranka je na kraju naglasila i da izmjene Zakona o radu ne bi smjele donositi bez maksimalno mogućeg stupnja suglasja i konsenzusa svih socijalnih partnera, posebno u ovako teškoj socijalno-gospodarskoj situaciji.

>>Mrsić bez konkretnog objašnjenja zašto se nije raspravljalo o ZOR-u

Komentara 19

Avatar tkojetko
tkojetko
18:36 20.02.2014.

kako ih Karamarkiša prca laganini...hahahahah...tiha voda brege dere...samo naprijed

Avatar tkojetko
tkojetko
18:36 20.02.2014.

miran, pitom, odriješit...to je državnik, a ne ono spadalo živčano ...hoće li i danas sazvat presicu o autićima?!

Avatar Alfa_pro
Alfa_pro
21:19 20.02.2014.

Razmjeri ozakonjene korupcije su nevjerojatni. Tudjman je do temelja unistio pravosudje, zadnju branu od poplave drzavnog kriminala. Ali da to nije ucinio ne bi bilo ni takozvane "samostalne" Jer samostalno pravosudje mu ne bi dopustilo nezakonito donosenje nezakonitog ustava a ustava a kamoli zakone o privatizaciji i pljacki drustvene imovine i imovine drugih republika od strane HDZ - a. Da bi odrzao vlast, HDZ u pravosudje je dozivotno inkorporirao svoje sudije placenike. Trajno je korumpirao svoju drzavotvorevinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije