Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pero Ćorić, jedan od osnivača, isključen iz HSP-a AS

Iz stranke navode da je tijekom rasprave Ćorić otvoreno priznao kako je sabotirao rad Predsjedništva
25. ožujka 2018. u 13:41 43 komentara 9500 prikaza
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Odlukom Predsjedništva HSP AS višegodišnji glavni tajnik stranke Pero Ćorić, koji je i bio i jedan od njenih osnivača, isključen je iz HSP AS. Kako navode iz HSP AS do ove odluke je došlo tijekom rasprave u okviru koje je trebala biti donesena odluka o načinu refinanciranja duga nastalim obvezama iz razdoblja 2014.-2017. godine.

Dinamo - Arsenal, crveni karton za Girouda VEĆ GA TESTIRAJU Englezi predlažu novo revolucionarno pravilo u nogometu!

Iz stranke navode da je tijekom rasprave Ćorić otvoreno priznao kako je sabotirao rad Predsjedništva. Radio je to na način da je „pokušavao osigurati nedostatak kvoruma da bi u jednom trenutku kvorum pokušao osobno srušiti svojim odlaskom sa sjednice Predsjedništva pritom kazavši kako je on osnovao stranku te će je on i ugasiti!" Ponovnim osiguravanjem kvoruma Predsjedništvo je jednoglasno usvojilo sve predložene odluke s ciljem financijske stabilizacije stranke. Tijekom sjednice Predsjedništva dopredsjednik stranke Ante Žoni Maksan Časnom sudu stranke na razini RH uputio je prijavu protiv glavnog tajnika Pere Ćorića s prijedlogom za isključivanjem iz HSP AS zbog kršenja Etičkog kodeksa stranke i priznavanja otvorenog rada protivno odlukama Predsjedništva stranke.

Časni sud je uvažio prijavu te isključio Peru Ćorića iz HSP AS. Usvojenim odlukama i isključivanjem Pere Ćorića iz HSP AS, Predsjedništvo stranke je odlučilo poslati jasnu i nedvosmislenu poruku kako se sve stranačke odluke moraju donositi jedino i isključivo na stranačkim tijelima, a ne kao je to nerijetko bio slučaj putem izjava pojedinaca u medijima zbog čega su narušeni brojni odnosi s nekadašnjim i postojećim koalicijskim partnerima na svim razinama vlasti, ali je i narušena vjerodostojnost i ugled HSP AS među članstvom i simpatizerima, stoji u priopćenju HSP AS. Pero Ćorić bio je jedan od osnivača HSP AS i tijekom godina glavni stranački operativac koji je odlučivao o mnogo toga unutar stranke. U prošlom sazivu Hrvatskog sabora bio je zastupnik.

Zdravko Marić 'problem kompleksan' Z. Marić: 'Radimo na setu mjera za pomoć ovršenima, ali i vjerovnicima' Prosvjed protiv Konvencije Protiv konvencije Prosvjednici na Trgu poručili: Zastupnici, zaustavite ratifikaciju! napušten pas Okrutno Nisu mogli vjerovati koga su pronašli u podrumu nakon što su kupili novu kuću

 

Dubrovnik: Građani izašli na lokalne izbore
REZULTATI IZBORA
Doznajte kako se glasovalo u vašem selu, gradu, općini
Digitalizacija zdravstva
Hrvatsko zdravstvo
Moderna rješenja našeg zdravstva: Donosimo vam priču o naprednim tehnologijama hrvatskog zdravstva
  • siskic:

    veće gluposti nije se moglo čuti kao od ovog lika.....jadna država gdije se ovakvi pojavljuju u javnosti.

  • stefj:

    Ode jedan klaun s političke scene. Nešto u stilu Marasa ili Bulja... Sva sreća da nije dovoljno dugo sjedio u saboru, pa ga nismo "imali prilike" slušati dovoljno kao gore navedene...

  • Deleted user:

    Nema veze, osnovat će on svoj HSP, 17-ti u nizu.