Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još jedno isključenje

Pero Ćorić, jedan od osnivača, isključen iz HSP-a AS

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
25.03.2018.
u 13:41

Iz stranke navode da je tijekom rasprave Ćorić otvoreno priznao kako je sabotirao rad Predsjedništva

Odlukom Predsjedništva HSP AS višegodišnji glavni tajnik stranke Pero Ćorić, koji je i bio i jedan od njenih osnivača, isključen je iz HSP AS. Kako navode iz HSP AS do ove odluke je došlo tijekom rasprave u okviru koje je trebala biti donesena odluka o načinu refinanciranja duga nastalim obvezama iz razdoblja 2014.-2017. godine.

Iz stranke navode da je tijekom rasprave Ćorić otvoreno priznao kako je sabotirao rad Predsjedništva. Radio je to na način da je „pokušavao osigurati nedostatak kvoruma da bi u jednom trenutku kvorum pokušao osobno srušiti svojim odlaskom sa sjednice Predsjedništva pritom kazavši kako je on osnovao stranku te će je on i ugasiti!" Ponovnim osiguravanjem kvoruma Predsjedništvo je jednoglasno usvojilo sve predložene odluke s ciljem financijske stabilizacije stranke. Tijekom sjednice Predsjedništva dopredsjednik stranke Ante Žoni Maksan Časnom sudu stranke na razini RH uputio je prijavu protiv glavnog tajnika Pere Ćorića s prijedlogom za isključivanjem iz HSP AS zbog kršenja Etičkog kodeksa stranke i priznavanja otvorenog rada protivno odlukama Predsjedništva stranke.

Časni sud je uvažio prijavu te isključio Peru Ćorića iz HSP AS. Usvojenim odlukama i isključivanjem Pere Ćorića iz HSP AS, Predsjedništvo stranke je odlučilo poslati jasnu i nedvosmislenu poruku kako se sve stranačke odluke moraju donositi jedino i isključivo na stranačkim tijelima, a ne kao je to nerijetko bio slučaj putem izjava pojedinaca u medijima zbog čega su narušeni brojni odnosi s nekadašnjim i postojećim koalicijskim partnerima na svim razinama vlasti, ali je i narušena vjerodostojnost i ugled HSP AS među članstvom i simpatizerima, stoji u priopćenju HSP AS. Pero Ćorić bio je jedan od osnivača HSP AS i tijekom godina glavni stranački operativac koji je odlučivao o mnogo toga unutar stranke. U prošlom sazivu Hrvatskog sabora bio je zastupnik.

 

Ključne riječi

Komentara 43

SI
siskic
14:22 25.03.2018.

veće gluposti nije se moglo čuti kao od ovog lika.....jadna država gdije se ovakvi pojavljuju u javnosti.

ST
stefj
14:30 25.03.2018.

Ode jedan klaun s političke scene. Nešto u stilu Marasa ili Bulja... Sva sreća da nije dovoljno dugo sjedio u saboru, pa ga nismo "imali prilike" slušati dovoljno kao gore navedene...

DU
Deleted user
15:06 25.03.2018.

Nema veze, osnovat će on svoj HSP, 17-ti u nizu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije