Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promocija knjige

Sanader: U Hrvatskoj konačno možemo odlučivati o našoj sudbini

Split: Ivo Sanader predstavio knjigu Doba politike - detuđmanizacija
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
10.07.2017.
u 21:51

Borimo se protiv kultiviranog neznanja. Neka i ova promocija bude u tom pravcu - poručio je Sanader, podcrtavajući kako je želio knjigom upravo to da se svi borimo protiv nekultiviranog neznanja.

U prepunoj dvorani hotela Park u Splitu promovirana je knjiga Ive Sanadera 'Detuđmanizacija'. Glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić istaknuo je kako za izdavača nema ništa ljepše nego kad se u dva dana proda tisuću primjeraka. Kazao je kako se u Sanaderovom političkom eseju autor bavi pojmom detuđmanizacije te da je svatko do sada pod taj pojam ubacivao sadržaj koji mu je odgovarao.

- Ne bježimo od toga da Sanader danas ima sudske procese, ali je pošteno da o detuđmanizaciji piše čovjek koji je bio nositelj puta Hrvatske prema Europskoj uniji - istaknuo je Klarić. Pojasnio je kako Sanader ni u jednom trenu ne koristi knjigu da bi opravdao sebe niti ocrnio kritičare.

Novinarka Večernjeg lista Iva Puljić-Šego pročitala je govor kolumnista Večernjeg lista Gorana Gerovca, koji se osvrnuo na Sanaderovu knjigu. Sanader nije napisao knjigu s ključem, iako je veći dio napisan pod ključem, napisao je Gerovac. A činjenica je da je on bio u vlasti i da ga se danas može sasvim drugačije promatrati. Ovo nije početak Sanaderovog osvetničkog pohoda, tvrdi Gerovac, naglašavajući kako je knjiga stilski pročišćena, s vrlo jasnom rečenicom, i kako se ne radi o klasičnoj memoaristici. Sanader je, činjenica je, zaustavio procese radikalnog skandaliziranja različitosti u Hrvatskoj.

O knjizi je govorio i poznati splitski arhitekt Jerko Rošin, jedan od rijetkih koji se nije odrekao Sanadera. 

Ivo Sanader je zahvaljujući Večernjem listu, koji je smogao snage i hrabrosti objaviti njegovo djelo, te posebno zahvaljujući dogovoru što će Večernjak izdati i njegove dvije iduće knjige, istaknuo kako je prirodno, logično, očekivano i demokratski opravdano da oni koji su obnašali visoke dužnosti i pišu knjige. Zbog toga ju je i on napisao.

- U Hrvatskoj konačno možemo odlučivati o našoj sudbini, to ovisi o nama samima, ali nešto i o međunarodnoj zajednici - rekao je Sanader.

Split: Ivo Sanader predstavio knjigu Doba politike - detuđmanizacija
1/20

Pojasnio je kako je uzeo diskurs, a ponekad se kaže i nit o detuđmanizaciji, koje zapravo nije bilo. Za čestitku koju je uputio pravoslavnim vjernicima Hristos se rodi, koja je odjeknula kao atomska bomba, Sanader je ustvrdio kako je to bila obična čestitka vjernicima druge vjere, normalna u civiliziranom svijetu.

- Borimo se protiv kultiviranog neznanja. Neka i ova promocija bude u tom pravcu - poručio je Sanader, podcrtavajući kako je želio knjigom upravo to da se svi borimo protiv nekultiviranog neznanja.

Istaknuo je kako su oni koji su došli na splitsku promociju njegove knjige pokazali veliku građansku hrabrost.

Komentara 81

DU
Deleted user
22:47 10.07.2017.

Poslati u njemacku 1000 mladih na studij prava, kad se vrate stavit ih u pravosudje. ..... stare kadrove otjerat u mp4, novima dozvoliti ostre kazne... druge bema

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
22:06 10.07.2017.

ko ovoj spodobi daje medijski prostor? zasto taj nema lisicine na rukama i kuglu od 100kg oko noge?

DU
Deleted user
23:30 10.07.2017.

U Hrvatskoj konačno možemo odlučivati o našoj sudbini......ahahaaa, imate sad manje prava nego u Yuggoslaviji sto ste imali. Sad su vam prava na nivou kisne gliste, vi ni u WC ne smijete otic bez odobrenja washingtona bruxelesa i USrA ambasadora. Pa vi se sastajete u americkoj ambasadi prije donošenja koalicijske liste u vlastitom parlamentu I ti o samostalnom odlucivanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije