Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Devet ozlijeđenih

Ukrao kamion i gazio sve pred sobom. Istražitelji: To je bio teroristički čin

Kamionom napravio kaos u Njemačkoj
Foto: DPA/PIXSELL
1/11
07.10.2019.
u 10:05

Muškarac koji je izazvao nesreću izašao je iz kamiona i izgledao omamljeno, tvrde svjedoci

Devet ljudi je ozlijeđeno u naletu kamiona koji se jučer predvečer zabijao u više automobila u njemačkom gradu Limburgu. Policija je izvijestila da je kamion otet 200-njak metara od mjesta gdje je počeo udarati u nekoliko automobila. Policija je izvijestila da je napadač u kamionu uhićen i pozvala građane da ne šire neprovjerene informacije.

Naime, muškarac je kamionom pokupio nekoliko automobila. Policija nije dala nikakve podatke o njegovom identitetu. Nekoliko svjedoka za Frankfurter Neue Presse kazalo je da je vozač kamiona ubrzao, udario u nekoliko automobila i zaustavio se nekoliko metara ispred semafora.

Napad kamionom u Limburgu bio je teroristički čin, obznanili su njemački istražitelji, a prenio portal Focus.de.

Bild navodi da je policija demantirala prvotne informacije koje su se pojavile u medijima da je ozlijeđeno najmanje 17 ljudi. Prema riječima policije, sedam ljudi je hospitalizirano, jedna osoba je zbrinuta ambulantno, a napadač koji je također ozlijeđen - je uhićen.

Vozač kamiona nije zapravo i vlasnik istog. "Čovjek me je izvukao iz mog kamiona", kazao je vlasnik. On je, kako je ispričao, stajao ispred semafora kako bi skrenuo na autocestu. Nepoznati muškarac je potom otvorio vrata kamiona. Kada ga je upitao što želi ovaj je šutio i samo ga izvukao van.

Kamionom napravio kaos u Njemačkoj
1/11

Muškarac koji je izazvao nesreću nakon toga je izašao iz kamiona i izgledao omamljeno, tvrde svjedoci. Jedna svjedokinja iz Limburga, koja radi u uredu blizu mjesta nesreće, čula je glasan prasak, istrčala je s kolegom van i vidjela muškarca koji je vozio kamion. "Krvario je iz nosa, ruke su mu bile krvave, hlače su mu bile rastrgane. Rekao je: sve me boli. Pitala sam ga kako se zove. Rekao mi je da se zove Mohammed", tvrdi svjedokinja.

Navodno je govorio arapski i spominjao Allaha, kažu neki od svjedoka.

Glasnogovornik policije Markus Hoffmann potvrdio je da je došlo do prometne nesreće. Trenutno je u Limburgu velika akcije policije, navedeno je u priopćenju. 

Ključne riječi

Komentara 118

Avatar Viktor999
Viktor999
23:36 07.10.2019.

Opet soroševa piskarala izbjegavaju pravu riječ za ovo nedjelo, opet psihički bolesnik, bla, bla, bla...prava je istina da nova, jako agresivna i invazivna vrsta hara Evropom i to pod patronatom tzv. ljevice i ostalih nwo plaćenika

DU
Deleted user
23:34 07.10.2019.

Ovdje u Njemačkoj, kod ovakvih slučajeva, postoji "standard" koji se strogo poštuje - "psihički oboljela osoba" - identitet kasnije ili upće ne, a svaka sumnja na teroristički čin se odmah na početku vijesti (neovisno o čemu se radi) odmah isključuje.

Avatar Kaladin
Kaladin
23:23 07.10.2019.

"Ne širite neprovjerene informacije", kaže policija. Sačekajte da oni slažu, pa ponavljajte njihove laži.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije