Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije terorizam

'Izazivao probleme': policajac upucao Austrijanca u katedrali u Berlinu

Pucnjava u Berlinu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
03.06.2018.
u 19:44

"Oko 16 sati policija je intervenirala zbog osobe koja je izazivala probleme, a policajac je potom upotrijebio vatreno oružje", rekla je policijska glasnogovornica

Njemačka policija ranila je iz vatrenog oružja u nedjelju u Berlinu muškarca koji je zbog posjedovanja noža posijao paniku unutar katedrale, ali je i priopćila da incident nema terorističku pozadinu. 

"Oko 16 sati policija je intervenirala zbog osobe koja je izazivala probleme, a policajac je potom upotrijebio vatreno oružje", rekla je policijska glasnogovornica.

Pucnjava u Berlinu
1/11

Policajci su opkolili katedralu nakon što je policajac u njoj upucao muškarca. Na videosnimkama očevidaca vide se policajci s dugim cijevima i zaštitna traka oko katedrale.

Muškarac, Austrijanac u dobi od 53 godine, ranjen je u nogu, pojasnila je policija. On je "neutraliziran" nakon što je, naoružan nožem, izazvao paniku u katedrali.

Po izjavama očevidaca, izgledalo je da je muškarac vrlo konfuzan.

U incidentu je teže ranjen i jedan policajac, objavila je agencija dpa, pozivajući se na policiju.

Trenutno nemamo nikakve indicije koje bi ukazivale da bi se moglo raditi o terorističkom činu, naglasila je policija.

U trenutku incidenta u katedrali je bilo stotinjak ljudi.

Berlinska katedrala koja se nalazi u povijesnom središtu Berlina jedna je od glavnih turističkih atrakcija u glavnom gradu Njemačke.

Katedralu iz 19. stoljeća koja se nalazi na povijesnom Otoku muzeja posjeti više tisuća osoba dnevno.

Ključne riječi

Komentara 46

Avatar azrael☠️
azrael☠️
18:44 03.06.2018.

sada samo sakrivaju ovaj masovni islamski terorizam i nasilje koje se dešava diljem europe, a kada se pročuje za pojedine takve slučajeve onda se odmah ograđuju da se ne radi o islamskom terorizmu nego se izmišljaju razni drugi motivi i razlozi.

SJ
Sve je uzalud
17:44 03.06.2018.

....buducnost u strahu....cis naprej...

I1
ing-12345
18:57 03.06.2018.

Nijemci su dobili ono što su tražili. Glupi narodi su osuđeni na izumiranje i to uništenjem od muslimana. Mi Hrvati smo 500 godina ratovali protiv islama. Povijest se ponavlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije