Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18 ZEMALJA ĆE ISPUNITI CILJ

Hrvatskoj prijeti budućnost drugorazredne članice NATO-a: Doznajemo koliko je lani izdvojeno za obranu

14.02.2024.
u 19:58

Od 31 članice NATO-a njih 18 na putu da 2024. završi s obrambenim proračunima koji su veći od traženih 2 posto BDP-a. Hrvatska nije među tih 18.

Ključne riječi

Komentara 60

GA
Gajger
20:46 14.02.2024.

Ovaj članak je dobar lakmus papir za utvrđivanje tko su botovi

CR
crocro
06:51 15.02.2024.

Kako to, kako to, zar nije sinoć u emisiji "Otvoreno" bilo rečeno da izdvajamo više od 2%, a sada piše da nismo na tom popisu. Čak je rečeno da ćemo dosegnuti i 3,5 %. Ja onda nisam dobro čuo ili sam sanjao. A ako nismo među 18, to bi značilo da izdvajamo znatno manje od 2 %. E, sada kako to i kako stvarno stvari stoje? Hrvatska se nema na koga oslanjati niti očekivati pomoć u slučaju napada. U Domovinskom obrambenom ratu od agresora ni od koga nismo imali aktivnu vojnu pomoć da se rat odmah zaustavi a ne da se otegne 5 godina. Malo su poškropili po Beogradu i to je to. Imali smo službeni embargo na oružje, znači, agresor ti upadne u tvoju zemlju s ciljem prisvajanja teritorija a svijet ti kao pomoć "dodijeli" embargo na uvoz oružja. A mala Hrvatska danas pomaže svakome tko zatraži. Zato se Hrvatska mora osloniti sama na sebe i misliti o svojoj sigurnosti. Nikada nije previše izdvojiti za svoju obranu, a to znači da vlada RH treba i mora pristupiti naoružavanju modernim antidronskom obranom i dr sustavima protuzračne obrane, dodatno pojačati zrakoplovstvo, pješaštvo i djelotvornost mornaričkih snaga.

Avatar antikomunist1
antikomunist1
21:53 14.02.2024.

Suočeni smo već danas s toliko ispod prosječne drugorazrednosti. Ta drugorazrednost je vidljiva i u tome što o tome nitko ne smije govoriti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije