Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

HNS podnio kaznenu prijavu protiv inicijativa 'Narod odlučuje' i 'Istina o Istanbulskoj'

HNS navodi kako ono što ne može tolerirati su manipulacije i krivotvorenje javnih isprava poručivši da je odgovornost na svima nama, osobito političkim strankama, da se ovakve pojave spriječe i u konačnici u potpunosti eliminiraju iz društva
17. listopada 2018. u 13:57 17 komentara 833 prikaza
Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Hrvatska narodna stranka (HNS) podnijela je u danas kaznenu prijavu DORH-u protiv organizatora građanskih inicijativa "Narod odlučuje i "Istina o Istanbulskoj" kako bi se utvrdilla kaznena odgovornost i sankcionirali svi koju su sudjelovali u unošenjima OIB-a preminulih osoba i stranih državljana te onih koji su kopirali liste s prošlog referenduma o braku.

Narod odlučuje Referendumi Nije prikupljeno dovoljno potpisa? U inicijativama sigurni da potpisa ima dovoljno

"Ista ekipa u dvije inicijative smanjuje prava žena i prava manjina krivotvorenjem potpisa i manipulacijama. Danas se hrvatske građane ovršuje za 500 ili 1000 kuna, a oni lažima i krivotvorenjem potpisa žele uzeti ovoj državi, građanima i proračunu desetke i desetke milijuna kuna. Zbog toga smo podignuli kaznenu prijavu“, poručio je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak nakon što je objavljen podatak da referendumske inicijative nisu skupile dovoljan broj valjanih potpisa, a da je neispravnih bilo desetak posto. 

Lovro Kuščević Ministar uprave Kuščević: Informacije sa portala o broju potpisa za referendum nisu informacije Povjerenstva

HNS u priopćenju ističe kako poštuje pravo svih građana da se okupljaju, prosvjeduju i pozivaju na referendume, pa čak i "ovih inicijativa koje već godinama kontaminiraju javni prostor nazadnim inicijativama koje ne priliče niti 21. stoljeću u kojem živimo niti naprednim zapadnim demokracijama kakva težimo biti, sve dok se one odvijaju u skladu sa zakonima".

HNS navodi kako ono što ne može tolerirati su manipulacije i krivotvorenje javnih isprava poručivši da je odgovornost na svima nama, osobito političkim strankama, da se ovakve pojave spriječe i u konačnici u potpunosti eliminiraju iz društva.

Narod odlučuje UPUĆEN ZAHTJEV "Narod odlučuje" traži svog promatrača na prebrojavanju potpisa za referendum

"Nakon što je Povjerenstvo utvrdilo niz manipulacija, krajnje je vrijeme da se do kraja raskrinkaju organizatori ovih inicijativa kao obični manipulatori koji imaju jako opasne ciljeve i svaki odgovoran političar, koji ne potpiruje najniže strasti i ne skreće pažnju s merituma, dužan je ovakve manipulacije osuditi", ističe HNS.

Video: Pogledajte “okršaj” Plenkovića i Marasa u Saboru

 

Dubrovnik: Građani izašli na lokalne izbore
REZULTATI IZBORA
Doznajte kako se glasovalo u vašem selu, gradu, općini
Digitalizacija zdravstva
Hrvatsko zdravstvo
Moderna rješenja našeg zdravstva: Donosimo vam priču o naprednim tehnologijama hrvatskog zdravstva
  • zazidje:

    Javni prostor kontaminiraš ti sa svojom jednopostotnom strankom

  • rotuutor:

    Vidi ovog nosatog lopova,njega. treba tuziti.Vidjeti cemo tko krivotvori vrlo brzo.

  • Budak:

    Orujna je dobila krila jer ih je anemični doveo u vladu. Sad zadaju zadnjem trzaju demokracije u Hrvatskoj smrtni udarac. Ne biježe ljude samo iz ekonomski razloga nego zbog diktature i nepravde.