Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predmet u USKOK-u

HDZ prijavio Z. Ronka zbog “lošeg posla”, a u obranu mu stao HDZ!?

kaznena
20.10.2010.
u 19:08

U Dervišagi drže da Grad nije ni trebao naplaćivati najam tvrtki Fero Leko s obzirom na to da je u prazan objekt koji je propadao tvrtka uložila 100.000 eura.

USKOK-u i Državnom odvjetništvu požeški je HDZ podnio kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Zdravka Ronka jer je, kako tvrde, u posljednjih pet godina oštetio gradski proračun za 347.000 kuna.

Bio član NO-a

Ronko je u siječnju 2005. godine, ustvrdio je predsjednik požeškog HDZ-a Ante Šolić, s tvrtkom Fero Leko potpisao ugovor o najmu prostora društvenog doma u prigradskom naselju Devišaga po cijeni od dvije kune po četvornom metru na deset godina.

– Problem je u tome što prema odluci Grada Požege cijena poslovnog prostora od četvrte do šeste zone ne može biti niža od 15 kuna po četvornom metru. Kako je riječ o 445 četvornih metara zgrade, Grad je, znači, u proteklih pet godina oštećen za 347.000 kuna – objasnio je Šolić. Zdravko Ronko inače je bio član Nadzornog odbora tvrtke Fero Leko, ali ne i u vrijeme kada je potpisan, po Šoliću, sporni ugovor. Gradonačelnik Požege kazao je da je njegov princip da HDZ-ove kaznene prijave ne komentira.

– Ova kaznena prijava smišljena je i napisana da bi se skrenula pozornost s kriminala u redovima HDZ-a. Ovog puta ću se pobrinuti da predsjednik požeškog HDZ-a tu lažnu kaznenu prijavu, što je inače kazneno djelo, i pojede. Kriminalne rabote HDZ-a u ovoj županiji ne može oprati ni sveta voda – odgovorio je Ronko, dodajući da je cijenu i odluku o iznajmljivanju prostora prvo donio Mjesni odbor Dervišage.

Odlučio je zbor građana

Marijan Ešegović, predsjednik MO-a, inače član HDZ-a, potvrdio je da su u to vrijeme tražili kome bi iznajmili prostor u kojem se nekada nalazila trgovina, a koji je bio u lošem stanju.

– Na zboru građana većinom smo donijeli odluku da prostor iznajmio tvrtki Fero Leko, i to za dvije kune po četvornom metru kako bi se on uredio, ali i kako bi se spriječilo njegovo propadanje. Do sada je u njegovo uređenje uloženo više od 100.000 eura. Popravljen je krov, uvedeni struja i grijanje, napravljene sanitarije. Mi smo sretni što je zgrada sada uređena. Smatram da čak najam nije trebalo ni naplaćivati s obzirom na to koliko je uloženo – objasnio je Marijan Ešegović.

Ključne riječi

Komentara 14

AD
adan
18:48 24.10.2010.

..je li to onaj što je, svojevremeno, velike životinje pisao velikim početnim slovom a male malim?? molim da mi netko odgovori

DE
deoderi
20:43 20.10.2010.

Ma j...š ti Marijana i njegov MO. Kao da je bitno što ljudi misle. Bitno je što kaže i misli veliki vođa. Uostalom jedino to i znaju - dizati kaznene prijave. Da znaju raditi bilo što drugo ne bi nam županija bila tu gdje je sada.

VR
vratićesevalter
09:49 23.10.2010.

TKO JE PAŠA IZ LAKTAŠA? evi ti odgovora:onaj što te hebe u glavu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije