Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ide kaznena prijava

Gradonačelnik Županje nije dao podatke pa mora platiti 1700 kn

davor miličević
VL
21.12.2011.
u 12:37

Prekršajni sud u Županji presudio protiv gradonačelnika Davora Miličevića i Grada

Gradonačelnik Županje Davor Miličević i Grad Županja proglašeni su krivima jer nisu odgovorili na pisani upit Hrvatske narodne stranke odlukom tamošnjeg Prekršajnog suda.

Grad zbog toga mora platiti sedam tisuća kuna, a gradonačelnik Miličević 1700 kuna, uz sudske troškove u iznosu od po 200 kuna.

– HNS je desetak puta zatražio od gradonačelnika Miličevića odgovor na pitanje o uplati komunalnog doprinosa u proračun Grada Županje, obveznika komunalnog doprinosa Mire Boškovića iz Vinkovaca za izgradnju stambeno-poslovne građevine u Županji. Kako je iz grada izostajao bilo kakav odgovor, stranka je donijela odluku da pokrene sudski spor. Prethodno smo još jednom poslali upit, ali ovaj put pismeno i s povratnicom – objašnjava Mladen Huber, predsjednik županjske podružnice HNS-a.

Pita se i na koji način odgovore od grada Županje dobivaju obični građani kada HNS, kao pravna osoba i parlamentarna stranka, prolazi na ovaj način.

Iako su dobili spor na Prekršajnom sudu, iz županjskog HNS-a najavljuju da ovome slučaju nije kraj jer će protiv gradonačelnika Miličevića podnijeti i kaznenu prijavu.

– Sumnjamo da je izdana lažna potvrda o uplaćenom komunalnom doprinosu i zato ćemo nastaviti slučaj. Podnijet ćemo i kaznenu prijavu jer, ako se potvrde naše sumnje, grad Županja na ovaj je način oštećen za 600.000 kuna – najavio je Huber.

Gradonačelnik Županje Davor Miličević rekao nam je samo kratko da još uvijek nije upoznat s presudom Prekršajnog suda, a na najave podizanja kaznene prijave samo je dodao: "Neka".

Komentara 2

LI
liliZG
13:34 21.12.2011.

ajme , baš će mu teško pasti..........

DU
Deleted user
10:42 22.12.2011.

Zasto da grad plati kaznu? Nek plati majmun koji je i napravio gresku! Zasto da gradjani ispastaju zbog bahate budale?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije