Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NASLIJEDILA SAM SUSTAV'

Predsjednica se oglasila o izjavi koja je digla prašinu: 'To je korupcija najvišeg reda'

Zagreb: Sučeljavanje svih 11 predsjedničkih kandidata
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
18.12.2019.
u 10:36

- Naravno da se borim s korupcijom u sigurnosno-obavještajnom sustavu. Pa taj sam sustav naslijedila od Ive Josipovića i Zorana Milanovića opterećen jednim od najvećih korupcijskih skandala od samostalnosti Hrvatske. - kazala je Grabar-Kitarović

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović oglasila se vezano na svoju izjavu o korupciji u SOA-i. Naime, ona je tijekom televizijskog sučeljavanja kazala kako su sigurnosno-obavještajne službe korumpirane. 

- Naravno da se borim s korupcijom u sigurnosno-obavještajnom sustavu. Pa taj sam sustav naslijedila od Ive Josipovića i Zorana Milanovića opterećen jednim od najvećih korupcijskih skandala od samostalnosti Hrvatske. I danas je u tijeku drugostupanjski postupak protiv Darka Grdića i Ognjena Preosta, zbog nezapamćene korupcije i pronevjere milijunskih iznosa u Vojnoj sigurnosno-obavještajnoj agenciji. Ne očekujete valjda da je korupcijska hobotnica u kojoj je takav kriminal bio moguć istrijebljena preko noći. Do kuda je ta hobotnica dosezala pokazuje najbolje činjenica kako je Preost umirovljen samo tri dana nakon što je razriješen dužnosti zbog pokretanja istrage, a Darko Grdić je umirovljen jedan dan prije podizanja optužnice. Time je Milanovićev ministar obrane Kotromanović zaštitio Grdića i Preosta od zasluženog nečasnog otpusta i omogućio im da uživaju visoku generalsku mirovinu. To je korupcija najvišeg reda. I protiv takvog sustava se borim i borit ću se - navela je predsjednica. 

VIDEO: Macan i Skoko: 'Zaustavljena histerija oko Grabar-Kitarović, pred Škorom je izazov, a Milanović pokazao novo lice'

Komentara 62

VA
Vagabundo
10:53 18.12.2019.

Neizmjerno mi je drago što su svi oni koji su očekivali Kolindin debakl na debati ostali razočarani!!!!

LU
Lui
10:48 18.12.2019.

Što ćemo postići konstantnim mijenjanjem osoba na vlasti? Zar stvarno mislite da će stvari automatski biti bolje ako Škoro ili tko drugi nov pobjedi? Upravo suprotno. Dok se oni snađu i vide gdje su i šta su ode pola mandata. Treba prepustiti nekome tko već ima dobar uvid u sve, a to je Kolinda.

PR
Princeza
10:54 18.12.2019.

Kolinda legendo pomela si ih sinoc.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije