Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
organizatori ogorčeni

Gladni razgrabili sve delicije i 'uništili' kulinarski spektakl u Bjelovaru

Bjelovar,Kulinarski kup
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/20
14.03.2015.
u 17:04

Izuzev neutažive gladi kulinarski kup biti će upamćen i po gostovanju najpoznatije svjetske slastičarke Marie Shramko

Gladni Bjelovarčani razgrabili su i "slistili" sva ponuđena neodoljiva jela, pa je u konačnici uveliko nedostajalo hrane za sve okupljene, a oni najgladniji su čak strugali prazne pladnjeve, odijek je završne večere na "Slatkoj niti".

Naime, Bjelovar je bio domaćin dvodnevnog Internacionalnog kuharskog kupa i kulinarskog kupa "Slatka nit" Bjelovarsko-bilogorske županije, te po prvi puta slastičarskog kupa u organizaciji Udruge kuhara Grada Bjelovara i Hrvatskog kuharskog saveza, a natjecanja su se održavala u restoranu Šljukin gon. Natjecatelji se se natjecali u tri kategorije, svečana hladna plata od kunića i kravljeg sira, toplo glavno jelo od veprovine, te hladni desert od meda oraha i krušaka, dok su slastičari spravljali torte.

Delicije, za kojima je bila nezapamćena pomama spremili su natjecatelji 15-ak ekipa iz BiH-a, Crne Gore, Makedonije, Rumunjske, Rusije, Slovenije, Srbije i Hrvatske. Međutim, domaćin Božidar Miodragović, predsjednik Udruge kuhara Grada Bjelovara bio je izrazito ljutit i ogorčen na svoje sugrađane, te ih je povišenih tonova odvraćao od stola, a samo iz razloga da kuhari mogu postaviti sve priređene pladnjeve.

Naime, kada bi donoseći nove, postavili dva, tri pladnja, oni su u nekoliko sekundi "planuli", pa kuhari u konačnici nisu mogli aranžirati stolove prema prvotnoj zamisli. Izuzev navedenog ovaj kulinarski spektakl će se pamtiti po završnoj dodijeli nagrada najuspješnijim kulinarskim timovima, te gostovanju najpoznatije svjetske slastičarke Marie Shramko (članica Nacionalnog tima Islanda, članica Udruge kuhara Rusije i počasna članica Udruge kuhara Ukrajine), koja je nedvojbeno bila najveća atrakcija ovogodišnje manifestacije.

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Višestruka svjetska prvakinja okupljene je među ostalim oduševila svojim masterclassom demonstrirajući svoja slastičarska umjetnička djela, odnosno izradu slastičarskih elemenata tehnikama šećer-cvijeće, karamela, airbrush, čokoladna glazura i pastillage. A Maria će, sladeći nepce, iz Bjelovara za uspomenu ponijeti i okus domaćih krpica sa zeljem koje je po prvi puta kušala.

>>Banket za 110 osoba kao borba za titulu

>>Nakon bronce na SP-u, kuhare čekaju domaći okršaji

Komentara 137

HR
HR4ever
17:33 14.03.2015.

Cudno,kako su ti "gladni"lijepo obuceni

Avatar Getrib
Getrib
17:48 14.03.2015.

Lakomost i nekultura.

TO
tolitol
17:51 14.03.2015.

Kakvog li naslova! Ne radi se o nikakvoj "neutaživoj gladi" nego o najobičnijoj i najprimitivnijoj balkanskoj "žderačini" organiziranoj u jednom od lokalnih restorana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije