Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utakmica godine

Džakula neće na utakmicu kako ne bi slušao histeriju protiv Srba

'08.08.2012., Zagreb - Veljko Dzakula, predsjednik Srpskog demokratskog foruma.  Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
Boris Ščitar/VLM/Pixsell
22.03.2013.
u 14:28

Milorad Pupovac je rekao kako neće ići danas na maksimirski stadion na utakmicu Hrvatske i Srbije jer ide na "zasluženi odmor", a vjerojatno je neće gladati ni na televiziji jer "jednostavno nisam ljubitelj nogometa".

Saborski zastupnik Milorad Pupovac je novinarima beogradskih Vesti online, odgovorio kako neće ići danas na maksimirski stadion na utakmicu Hrvatske i Srbije jer ide na \"zasluženi odmor\", a vjerojatno je neće gladati ni na televiziji jer \"jednostavno nisam ljubitelj nogometa\".

No, Veljko Džakula, predsjednik Srpskog demokratskog foruma kojeg Vesti predstavljaju kao \"prvog Srbina iz Hrvatske koji je nazočio proslavi Oluje u Kninu\", ima \"jak\" razlog što neće preko puta maksimirske šume.

- Kao i većina drugih, ni ja neću otići, jer ne želim slušati 90-minutnu histeriju usmjerenu protiv srpske zajednice. Ali, zato ću nakon utakmice otvoreno reći da sam navijao za reprezentaciju Srbije i da će tako biti sve dok Hrvatska uistinu ne promijeni odnos prema Srbima - kaže Džakula \"koji drži da će vlasti u Hrvatskoj učiniti sve kako bi zaustavili \'histeriju\' koja je počela izjavom Zdravka Mamića, a završena prebijanjem učenika Bogoslovije u manastiru Krka\" pojašnjavaju Vesti.

Džakula dodaje kako je \"dobro što su se ovi incidenti odigrali na ovaj način, jer je to jedini način da javnost shvati u kakvom su položaju Srbi\" jer da se to nije dogodilo, mudruje Džakula, \"netko sa strane bi mogao pomisliti da nam pred ulazak Hrvatske u EU teče med i mlijeko, a zapravo smo i dalje građani drugog reda\".

Najmlađi saborski zastupnik Dragan Crnogorac, kako ga predstavljaju Vesti, neće na utakmicu, ali se boji izgreda ako Srbija pobijedi.

- Bez obzira na moguće strahove ili posljedice, mislim da nema Srbina u Hrvatskoj koji ne želi pobjedu Srbije na toj utakmici. Pritom, Srbi iz Vukovara i okolice su već \"naučili\" kako se trebaju ponašati u ovakvim situacijama, pa će na svaki način pokušati izbjeći moguće izgrede - kaže Crnogorac i dodaje da će u Vukovaru Srbi utakmicu gledati u svojim, a Hrvati u svojim kafićima, ali da je najveći problem što će biti kada utakmica završi.

>>Pratite uživo: Igrači Srbije napustili Sheraton i otišli u Botanički vrt

Komentara 7

Avatar TAJSAM
TAJSAM
22:15 22.03.2013.

Kad bih tako razmišljao nebih niti živio sa takovim ljudima već bih otišao gdje mi odgovara društvo, dalako , daleko... . Pozdrav dobrim ljudima

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
14:47 22.03.2013.

Vjerojatno oko pola milijuna nezaposlenih Hrvata a mi finaciramo ovakve profesionalno ugrožene. Da smo imalo pristojna država gospodin Pupavac bi dobio dvadest do trideset godina odmora na teškoj robiji zbog podizanaj oružane pobune. Ali naravno gospodin je aboliran, prima triri plaće od Hrvatske (sabornik, predsjednik manjine, sveučilišni profesor) da bi blatio tu istu Hrvatsku. Što se tiče Džakule da je Hrvatska pola ustaška kako on viče već bi davnih dana mirisao ljubičice od korijena.

ZG
zorbas.grk
15:43 22.03.2013.

ne moraš....te tko tjera?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije