Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUP U KARLOVCU

Don Grubišić: HDZ je kriv za svu korupciju i kriminal u zemlji

Don Ivan Grubišić u Karlovcu (1)
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
27.11.2011.
u 20:55

Don Grubišić istaknuo je u nedjelju u Karlovcu da iz krize možemo izići za pet, a nezaposlenost smanjiti za tri godine

- Ne znam koliko bi čovjek trebao biti glup da nasjedne floskuli HDZ-a i Jadranke Kosor koja glasi 'Najjači kad je najteže' kada su upravo oni krivi za svu korupciju i kriminal u zemlji i za sve teške trenutke. Preko 80 posto ljudi u Hrvatskoj je nezadovoljno time kako živi i kamo ide zemlje, stoga ne gubim nadu da će svi ti nezadovoljni na izborima glasati za pravi put. Ovaj Savez, kojemu je moral, čovjek, etičnost i poštenje na prvome mjestu, ima ideju i poznaje načine kako izići iz krize za pet godina, a smanjiti nezaposlenost za tri godine. Zanimljiv je podatak da smo, po istraživanju Svjetskog ekonomskog foruma na predzadnjem mjestu od 142 države svijeta po tome koliko se rastrošno troši novac poreznih obveznika. Upravo je u tome i rješenje, ukinuti povlaštene mirovine, političke beneficije, smanjiti broj saborskih zastupnika sa 150 na 75, smanjiti broj županija sa 20 na pet regija, samo su neki od rezova kojima bi država uštedjela silne milijarde, a po istraživanjima čak 35 milijardi kuna država uludo potroši. I dati za nezaposlene, gospodarstvo, poduzetništvo, obrazovanje - kazao je dr. sc. Ivan Grubišić, nositelj Nezavisne liste na predstavljaju programa u Karlovcu, srcu 7. izborne jedinice.

Dodao je da je zemlja u ekonomskoj, moralnoj, socijalnoj krizi, a da su HDZ i Kukuriku koalicija, zapravo isti, sijamski blizanci iz istog ideološkog jata. - Oni tvrde da žele promjene i dobro zemlji, a nitko od njih niti ne spominje pet važnih stvari za koje se mi zalažemo; ukidanje političkih privilegija, novo izborno zakonodavstvo, niti su za objavu popisa birača, odnosno popisa hrvatskih branitelja, To što zemlja nema točan popis birača i branitelja, nacionalna je sramota. Osim toga, tražimo reviziju ugovora sa Svetom Stolicom jer Hrvatska ne živi u istim uvjetima kao 1998. kada su ugovori potpisani i nemamo više novca da ih možemo davati crkvenim oligarsima kako bi gradili svoje zgrade od skupocjenog materijala.To ne znači da sam protiv vjere, dapače, ja sam vjernik i religiozan čovjek, a to što me neki biskupi blate sramoti njih same - dodao je Grubišić.

Predstavili su se i kandidati koji su na listi, a iz Karlovačke szu županije, od prve na listi Jasne Plevnik, zatim Ide Magličić - Zinaja, Iliji Kalema, Dragane Bolješić - Knežević do Dalibora Smoljanovića.

Komentara 40

PR
propalismoFranjoskroz
21:19 27.11.2011.

a stvarno treba biti genije za ovaj zaključak

Avatar Rambo
Rambo
21:13 27.11.2011.

don Grubišiću.....narod....vjeruje...

KN
knjga
22:06 27.11.2011.

za HDZ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije