Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oporavlja se

Dječak (12) godinu dana živio u spremištu za ugljen

dječak (1)
Foto: BBC (screenshot)
1/3
30.05.2012.
u 08:07

Majka i njezin partner kažnjavali su ga zbog jedenja hrane iz hladnjaka. Kažnjeni su s dvije godine zatvora, a dječak je smješten kod udomitelja

Dječak (12) iz Blackpoola u Engleskoj, koji je godinu dana živio u spremištu za ugljen u svom domu, oporavlja se kod udomitelja, dobio je na kilaži, a i njegovo ponašanje dramatično se poboljšalo nakon što je oslobođen iz betonske ćelije u kojoj je živio jer su ga njegova majka i njezin partner kaznili nakon što je kao 11-godišnjak jednog dana zbog gladi "poharao" njihov hladnjak. Majka i njezin partner kažnjeni su s dvije godine zatvora, a sudac je njihovo ponašanje prema dječaku opisao "sramotnim iskorištavanjem moći i velikim izigravanjem povjerenja".

Za cijeli se slučaj doznalo kada su učitelji iz škole koju je dječak pohađao pozvali socijalnu službu jer su bili zabrinuti zbog toga što je 12-godišnjak uvijek gladan. Nakon posjeta njegovu domu socijalni radnici doznali su da dječak obitava u prostoriji koja je nekada služila kao skladište ugljena. Spavao je na prljavom madracu, pokrivao se vrećom za spavanje, a u hladnoj ćeliji čiji je betonski pod prekriven madracem nije bilo grijanja. Sa stropa je tek visjela žarulja, a tijekom noći dječaku je u prostoriji ostavljana i kahlica kako ne bi morao izlaziti iz ćelije bude li morao obavljati nuždu. Kako mu je uskraćivana i hrana, dječak je bio pothranjen.

Sud je ostao zgrožen činjenicom da netko živi u takvim uvjetima u 21. stoljeću, a sudac se, prenosi BBC, posebno okomio na majku koja se mogla zauzeti za svog sina, ali nije. – Niste bili podčinjeni, niste bili ''pod cipelom'' svog partnera nego ste se to svojevoljno činili svom djetetu. To je nedopustivo. Svako dijete ima pravo da se za njega brine – naglasio je sudac na izricanju presude.

Majka nesretnog dječaka i njezin partner priznali su krivnju za nemar, a njihovi odvjetnici naglasili su da je 12-godišnjak nesumnjivo bio "zahtjevno dijete" te kako su se optuženici prema njemu podnijeli neprimjereno, ali ne i izopačeno.

Komentara 10

CO
covjek
08:42 30.05.2012.

Gdje se ovo dogodilo novinari? Vidim da je BBC izvijestio o događaju pa pretpostavljam da je riječ o Britaniji, ali svejedno...

MY
mycropht
08:50 30.05.2012.

Priča je strašna, a kvaliteta članka katastrofalna.

Avatar MarkoHR
MarkoHR
08:42 30.05.2012.

Ovaj članak je prijer čistog senzacionalizma, namjerno je izostavljena informacija - GDJE se je to događalo... \"Kako javlja BBC\" - valjda u Engleskoj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije