Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči sastanka

Dačić će u Bruxellesu zatražiti poništenje izbora na Kosovu

Dačić
Foto: Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL
05.11.2013.
u 18:24

Dačić je dodao kako će tema razgovora biti početak aktivnosti za formiranje zajednice srpskih općina na Kosovu

– Na sastanku s Catherine Ashton i Hashimom Thacijem jedna od tema za razgovor bit će i poništavanje izbora na sjeveru Kosova kao i na svim mjestima gdje su Srbi bili onemogućeni glasovati i gdje su bili zastrašivani – rekao je srpskim medijima glavni pregovarač s Prištinom i srpski premijer Ivica Dačić uoči sutrašnjeg sastanka u Bruxellesu na koji je visoka predstavnica EU Catherine Ashton pozvala i najmoćnijeg čovjeka Srbije Aleksandra Vučića.

Dačić je dodao kako će tema razgovora biti početak aktivnosti za formiranje zajednice srpskih općina na Kosovu. No, u Bruxellesu navode kako će sutra na sastanku Dačića i Thacija posredovanjem Catherine Ashton ključna tema biti posljedice nedjeljnih izbora na Kosovu kako bi vidjeli hoće li općinski izbori biti ponovljeni u sjevernoj Mitrovici da bi se potom mogla formirati Zajednica srpskih općina.

Mediji u Srbiji, pozivajući se na izvore kolega iz Bruxellesa, ističu kako to traži Beograd jer bi se inače moglo dogoditi da "albanski građani uzmu vlast u sjevernoj Mitrovici, čime formiranje Zajednice srpskih općina ne bi bilo moguće ni praktički ni politički".

Dobro obaviješteni europski i međunarodni diplomatski izvori navode da u EU drže kako se "ne može ocijeniti da su neuspjeli izbori na tri mjesta na sjeveru ugrozili sveukupnu regularnost izbora na cijelom Kosovu".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije