Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TV RUSIJA:

'Beograd izborima priznao da Kosovo nije dio Srbije'

kosovo izbori
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
05.11.2013.
u 09:30

"Albanske vlasti su održale izbore, dobivši potporu SAD, EU i čak Beograda. Samo, nitko nije pitao kosovske Srbe slažu li se s tim"

U reportaži o izborima na Kosovu prikazanoj sinoć, TV Rusija je jasno rekla kako je "Beograd priznao da Kosovo nije Srbija, dajući separatistima pravo na održavanje izbora, javlja agencija Beta, a prenose svi važniji mediji u Srbiji.

- Albanske vlasti su održale izbore, dobivši potporu SAD, EU i čak Beograda. Samo, nitko nije pitao kosovske Srbe slažu li se s tim. Oni su izjavili kako ih je Beograd izdao i ne žele živjeti pod vlašću  albanskih separatista. Mali broj kosovskih Srba koji je ipak izašao na izbore našao je rasturena biračka mjesta. Tvrdoglavost karakterizira većinu od 40 0000 kosovskih Srba, koji su odsječeni od  domovine, a granicu ne priznaju - kaže se u reportaži TV Rusija dodajući kako je "u Kosovskoj Mitrovici glavna karakteristika izbora bio bojkot, ni zajednički napori Prištine, Bruxellesa i Beograda nisu  pomogli, a one Srbe koji su izašli na izbore organizatori bojkota nazivaju izdajnicima".

- Bojkot je očajnički korak. Kosovski Srbi drže da je Beograd mijenjao cjelovitost zemlje za ulaznicu u EU - tvrdi ova ruska tv postaja.

Ključne riječi

Komentara 3

SE
selbivoje
10:08 05.11.2013.

zna to i rusija,priznanje neovisnosti kosova raste sa svakom novom godinom,u ovoj godini imamo 107 priznanja,uskori ce i rusija a sa njom i sve istocne drzave poput azerbedzana,tadjikistana,uzbekistana,kirgistana,dagestana itd

ĆA
ćaćaća
14:52 05.11.2013.

jasno da nije..još vojvodina i snadžak pa onda u eu..

PG
Patrik.Gavran
13:11 09.11.2013.

Slebivoje, Dagestan nije država, nego ruska oblast, kao i susjedna Ingušetija, Čečnija, Sjeverna Osetija, Kabardino-Balkarija,Karačevo-Čerkezija, Adigeja itd . Kosovo je priznalo 105 država, a posljednje su bile Tajland, Libija, Grenada i Salvador.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije