Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.09.2014. u 14:00

Iritantno je i neprofesionalno i u krajnjoj liniji vrijeđa i gledatelje i goste koji bi trebali reći nešto pametno, što je prilično teško ako im novinar nije u stanju postaviti suvislo pitanje

Nije bez vraga javljanje uživo najzahtjevnija TV forma, rezervirana za prekaljene novinarske znalce. I zato je ponekad šokantno gledati "live" javljanja u HTV-ovoj uspješnici Dobro jutro Hrvatska. Posljednji slučaj javljanja uživo onaj je Ivane Debeljak koja je četiri minute mrcvarila i goste i gledatelje, a vjerujem da se i sama preznojila radeći taj prijenos. O čemu pričam?

Pričam o reportaži o futsalu ilitiga malom nogometu koji je medijima zanimljiv jer su MNK Dinamo odlučili, po prvi put u našim krajevima, voditi navijači. Ove informacije, koje vam sad ja serviram od lijepe Ivane niste mogli saznati. Ali zato ste, zajedno sa mnom, u uvodnoj rečenici saznali da novinarka ne zna što je to futsal, ali će nam ga, eto, pokušati približiti. Nedopustivo je, posebno u današnje vrijeme kada je nepoznat pojam dovoljno "proguglati" da novinar dolazi na zadatak tako nepripremljen. I onda još tu svoju nekompetenciju ni ne pokušava prikriti nego se njome hvali. Valjda bi nam to trebalo biti simpatično. E, pa nije! Iritantno je i neprofesionalno i u krajnjoj liniji vrijeđa i gledatelje i goste koji bi trebali reći nešto pametno, što je prilično teško ako im novinar nije u stanju postaviti suvislo pitanje. Jasno mi je da se u DJH čeliče mladi novinari, ali nevjerojatno je da ih se pušta u eter bez ikakve pripreme. Nije kriva Ivana Debeljak što joj je javljanje uživo bilo kriminalno odrađeno, krivi su oni koji su je poslali na taj zadatak nesvjesni njenih mogućnosti.

PLUS

Sjajan intervju u Dnevniku Nove TV s ministrom Ivanom Vrdoljakom. Novinarka mu nije dozvolila da "drži slovo" pravovremeno intervenirajući potpitanjima

MINUS

'Sve u šest' novi je showbizz magazin na RTL­u, no osim imena malo što je novoga u odnosu na prethodnika ­ Exkluziv Tabloid.

>> Vrdoljak: I ja sam nestrpljiv, rezultati su trebali doću u prvim kvartalima

Komentara 5

Avatar abakus
abakus
16:12 04.09.2014.

Nisam gledao taj prilog (općenito praktički više ne gledam htv, osim poneku seriju ili dokumetarac za koji unaprijed znam da je na programu), ali ovaj mi prigovor na reportažu Ivane Debeljak nije jasan. Novinarka koja je odlučila napraviti reportažu o malom nogometu sasvim sigurno zna o čemu je riječ, ali je jedan od načina da to na zanimljiv način približi gledatelju onaj da zauzme njegovu poziciju i krene u istraživanje tj. intervjuiranje (i sve ostalo, što god to bilo). Što ima loše u jednom ovakvom uvodu, npr.: "Znate li što je mali nogomet? Ne znam ni ja, ali zato je kraj mene osoba ta-i-ta koja će nam to objasniti!" Što se mene tiče, taj je pristup u redu i svakako bolji od onog u kojem novinar glumi pametnjakovića i krene nešto s visoka objašnjavati - i na kraju krivo objasni.

Avatar tituš
tituš
15:50 04.09.2014.

ova partijska ćelija na čelu sa Radmanom ne zna i ne može bolje! Nisu li sve srozali, pa zašto bi izostala HRT!? To je po uzoru na svoje očeve i djedove partizane, na koje su ponosni i podsjećaju svakog dana. Oni su mislili ako su zaraženi revolucijom da sve mogu i znaju!

KO
kozaribok1
08:50 05.09.2014.

Niti ga placam, niti ga gledam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije