Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TENZIJE RASTU

Bitka umirovljeničkih stranaka oko SDP-a

Davor Bernardić: 'Povisit ćemo minimalnu plaću na 4.000 kuna'
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
14.03.2020.
u 23:32

– Očito je da je jedini motiv karijeristima koji i dalje izlaze s tim lažnim optužbama istisnuti konkurenciju da bi u Saboru i dalje mogli trgovati na račun umirovljenika – kaže Grujić.

Dok se svijet bori s koronavirusom, u SDP-u se “bore” s dvije umirovljeničke stranke koje žele za svoje partnere. Hrvatska stranka umirovljenika koju vodi Silvano Hrelja prijeti odustajanjem od zajedničkog izlaska na izbore sa SDP-om ako na listama bude i Stranka umirovljenika koju vodi Lazar Grujić.

S druge strane, u stranci koju vodi Grujić tvrde kako su se oni s Davorom Bernardićem već dogovorili da će nakon idućih izbora biti parlamentarna stranka te da se nadaju da će SDP svoje obećanje koje im je dano i ispuniti.

Vjerovali u Bernardića

– Mi već tri i pol godine razgovaramo sa SDP-om, zajedno smo radili i na dijelu programa za umirovljenike, SDP je podržao niz naših inicijativa i akcija. Imamo načelan dogovor da idemo zajedno na izbore i da dobijemo ulazno mjesto i postanemo parlamentarna stranka, a poznavajući Davora Bernardića sigurni smo da će on svoju riječ koju je dao održati jer nam je i sam kazao da ne može zaboraviti ono što smo kao stranka učinili za njega i za SDP, a to je da smo ga podržavali i vjerovali u njega kada nitko nije – kaže Lazar Grujić, predsjednik Stranke umirovljenika. Dodaje i kako je jasno da HSU želi za sebe iskamčiti što više ne vodeći uopće brigu o interesima umirovljenika i da je to pogrešno.

– Mi se ne borimo za ministarska mjesta. Mi želimo na izbore sa SDP-om, ali i HSU-om i nudim Hrelji da se u budućnosti spojimo u jednu stranku. Ali to mora biti nova stranka, s novima imenom, programom i što je najvažnije novim vodstvom – kaže Grujić. Ideja se šefu HSU-a Silvanu Hrelji nimalo ne sviđa. To su, kaže, gluposti i nebuloze.

– Nitko nas ne može ujediniti ako se sami ne želimo ujediniti. Kad smo mi svojedobno slali proglas za ujedinjenje prvi se SU
nije javio – kaže Hrelja. Dodaje i kako će HSU sa SDP-om pregovarati kao parlamentarna stanka i, ako SDP doista misli uplesti u zajedničku priču SU, da će izići iz Antikorupcijskog saveza koji su sklopili sa SDP-om.

– Ne može biti i jedno i drugo. Mi vjerujemo u ono što je objavljeno još 2011. godine da je Lazar Grujić na sumnjiv način došao do mirovine. Vidjeli smo te papire u novinama koje nitko nije demantirao. Neka nas netko iz SDP-a demantira ako to nije istina – kaže Hrelja.

Prozvani šef SU–a Grujić kaže pak kako je on osobno sve demantirao još 2011. godine i da je po zakonima koji su na snazi ostvario pravo na svoju mirovinu, za što ima sve dokaze.

Spustite tenzije!

– Očito je da je jedini motiv karijeristima koji i dalje izlaze s tim lažnim optužbama istisnuti konkurenciju da bi u Saboru i dalje mogli trgovati na račun umirovljenika – kaže Grujić.

Žestokom fajtu dvije umirovljeničke opcije na kraju će morati presuditi predsjednik SDP-a Davor Bernardić, na kojemu je u konačnici odluka s kime će SDP na izbore. Odnosno, hoće li ispuniti želju Lazaru Grujiću da SU postane parlamentarna stranka ili će pak udovoljiti Silvanu Hrelji da HSU i dalje bude jedina parlamentarna stanka i jedini “umirovljenički partner” SDP-a.

Politički tajnik SDP-a Davorko Vidović kaže kako SDP želi kao partnere na listama za izbore i jedne i druge, i HSU i SU, kako im je cilj da obje stranke umirovljenika imaju parlamentarni status te vjeruje da će to pomoći ujedinjenju umirovljeničkih stranaka.

– Očekujem da se tenzije spuste i da idemo zajedno u realizaciju programa. Ucjenama SDP neće popustiti, a siguran sam da
nitko neće ni ucjenjivati SDP – kaže Vidović.

Komentara 7

DU
Deleted user
00:13 15.03.2020.

Koga predstavlja vječni umirovljenik Hrelja?Pa taj čovjek već trideset godina živi na grbači HR.Što je dao za državu?Mobiliziran sedam dana i to je uspio srediti da ga demobilizraju.Čovjek bez srama.

Avatar rubinet
rubinet
23:47 14.03.2020.

Očito je umirovljenicima bliska partija. Socijaldemokratska partija.

SL
spusti_loptu
01:54 15.03.2020.

Ima Bero sad i vecih problema. Turisticka sezona nije trenutno nimalo obecavajuca, a i jos neke grane gospodarstva ce losije poslovat zbog korone, a on obecao povisenje placa i mirovina i sto sve ne. Bit ce ga zanimljivo gledati kako jede svoje rijeci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije