Naslovnica Vijesti Hrvatska

Silvano Hrelja ponovno predsjednik HSU-a

Njegova protukandidatkinja, predsjednica osječko-baranjskog HSU-a Lidija Ivandija osvojila je 59 glasova, dok je protukandidat Ivan Margaretić iz Dubrovačko-neretvanske županije osvojio 42 glasa
06. svibnja 2016. u 18:04 7 komentara 403 prikaza
Silvano Hrelja
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Silvano Hrelja danas je ponovno izabran za predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), osvojivši na izbornoj skupštini stranke natpolovičnu većinu glasova.

Nakon osam godina i dva predsjednička mandata na čelu HSU-a, dosadašnji predsjednik Silvano Hrelja na unutarstranačkim izborima odmjerio je snage s dvoje protukandidata i u prvom krugu glasovanja dobio 348 glasova od ukupno 453 prisutna stranačka izaslanika. 

Njegova protukandidatkinja, predsjednica osječko-baranjskog HSU-a Lidija Ivandija osvojila je 59 glasova, dok je protukandidat Ivan Margaretić iz Dubrovačko-neretvanske županije osvojio 42 glasa.

Nakon objave izbornih rezultata Hrelja je u izjavi Hini poručio da će se HSU pod njegovim vodstvom nastaviti boriti za umirovljenike i sve obespravljene građane.

– Fokus našeg interesa je mirovinski i zdravstveni sustav i socijala, ali i sve drugo što tišti naše građane. Mislim da moramo zadržati ovaj dio interesne politike, koji ćemo ubuduće proširiti i na druga pitanja koja zanimaju građane – rekao je Hrelja. 

Silvano Hrelja Prikupljanje potpisa počinje u ponedjeljak HSU pokreće peticiju protiv skupljeg dopunskog, a prijeti i referendumom Silvano Hrelja Hrelja najavio referendum 'Situacija je apsurdna i jedini lijek protiv mjere produljenja radnog vijeka jest da narod uzme stvar u svoje ruke'

Na novinarski upit prokomentirao je i mogućnosti odgode povećanja cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja, koju je danas najavio ministar zdravlja Dario Nakić, a nakon što je  HSU, uz pomoć Foruma mladih SDP-a, peticijom protiv povećanja cijene dopunskog, u dvadesetak dana prikupio 105.820 potpisa.  

– Pozdravljam što je Vlada konačno čula za problem oko kojega je prikupljeno više od 100 tisuća potpisa – rekao je Hrelja te najavio da će početkom idućeg tjedna o tome zatražiti razgovorom s premijerom i potpredsjednikom vlade za društvene djelatnosti.

– Želimo očuvati javnog neprofitnog osiguravatelja kako bi građani, bez obzira na imovinsko stanje, imali temeljno ljudsko pravo na zdravstvenu zaštitu – poručio je Hrelja.

Mala škola financija
Edukativni projekt
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas

 • dalibor.hren:

  Nastaviti će se boriti za umirovljenike.... Nek navede samo jedan rezultat!

 • Marko1337:

  Ovaj partijski bitanga je opet prošao, jer su ga podržali umirovljenici NOB-a, ČUDNA MATEMATIKA: 39.611 partizana i danas prima mirovinu, a Hrvatska po popisu ima samo 11.578 muškaraca starijih od 85 godina?

 • Avatar TAJSAM
  TAJSAM:

  Taj se bori samo za sebe. On i njegova stranka bi trebali uvijek biti uz vodeće odnosno uz vladu a ovako se pokazalo da je u stvari uz komuniste po svaku cijenu pa i po cijenu umirovljenika. On je to ... prikaži još! više puta pokazao a poglavito ka se slizao sa bivšom vladom i dogovorom da nam svima dignu cijenu struje i plina i to bez ikakvog razloga. Tad mu nije bilo do harača a sad se bori iz petnih sila za 19 kuna zbog poskupljenja participacije. Evo i od tog harača ništa ali ostaje cijena struje i plina za svaku osudu pa i za prosvjede, ali o toj se pljački naroda niti ne govori. Nadam se da če se i o tome ubrzo povesti računa i popraviti nepravdu. Pozdrav dobrim ljudima