Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COVID-19

Beroš objasnio fotografiju s Ninom Badrić i najavio danas veći broj novozaraženih

Ministar Vili Beroš
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
18.08.2020.
u 13:31

Ono što stalno promišljamo je kako povećati testiranje. Jučer smo čuli da dolaze novi i daleko pouzdaniji testovi. Razmišljamo i kako pomoći turistima u Hrvatskoj, pa čak i za njih omogućiti testiranje, kazao je Beroš

Ministar zdravstva VIli Beroš kazao je kako je s predstavnicima liječnika razgovarao o tome što sustav i zdravstvene radnike čeka najesen, kao i potencijalnom testiranju zdravstvenih radnika po povratku s godišnjeg odmora kako bi se spriječilo da virus uđe u zdravstveni sustav. "Ono što je potpuno jasno jest da će svaki zdravstveni radnik koji se vraća s godišnjeg odmora sa svojim neposrednim rukovoditeljem proći određeni upitnik i analizu, gdje će navesti koji su to sve elementi koji su suspektni", rekao je Beroš.

Kaže da će danas biti više oboljelih nego jučer, a dao je i pojašnjenje.

"Točan podatak oboljelih dobit ćete u 14 sati, ali mogu reći da će broj oboljelih biti viši nego što je bio jučer, a razlog je taj jer liječnici obiteljske medicine ne rade preko vikenda, pa nisu upućivali pacijente. Zasigurno će dana broj biti viši nego jučer", kazao je Beroš, javlja N1.

Osvrnuo se i na medijske napise da se fotografirao s Ninom Badrić i to nakon što je ona bila na rođendanu na kojem je navodno bilo i zaraženih. Beroš je pojasnio cijelu situaciju.

"Kontaktirao sam Nastavni zavod za javno zdravstvo i kolegicu koja je nakon uvida u njihove podatke kazala da Badrić nije zabilježena kao kontakt nakon tog zbivanja na Korčuli 6. kolovoza. Nitko s tom zbivanja nije bio pozitivan. Spominjalo se da je tamo bila i Severina, a to nije bilo točno", kazao je.

"Nina Badrić nigdje nije detektirana kao kontakt, nema određenu mjeru samoizolacije i mislim da nisam osobno bio ugrožen", kazao je Beroš.

"Ono što stalno promišljamo je kako povećati testiranje. Jučer smo čuli da dolaze novi i daleko pouzdaniji testovi. Razmišljamo i kako pomoći turistima u Hrvatskoj, pa čak i za njih omogućiti testiranje. Nalazimo određene načine kako tome doskočiti", kazao je ministar i dodao kako sve veći broj poslodavaca želi da se njihovi radnici testiraju prije povratka na posao.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar pametnom_dosta
pametnom_dosta
13:59 18.08.2020.

Čekamo što će reći Nacional za korona party

K3
Krešimir_3007
13:57 18.08.2020.

Pa jasno da nije bila kontakt. Vjeruješ li meni ili svojim očima?

DA
Darioruk12345
13:58 18.08.2020.

Jesi li ti clan kra-de-se stranke,jasno je da si muljator i lazov.Tamo nema postenih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije