Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi sukob zbog dnevnica

Banožić odgovorio Pantovčaku: 'Dok sam ja ministar, MORH neće pokrivati vašu nesposobnost'

Zagreb: Ministar Mario Banožić dao je izjavu medijima
Davorin Visnjic/PIXSELL
29.11.2021.
u 15:15

Umjesto da drže neuvjerljive pressice i prebacuju odgovornost na druge, gospoda iz Ureda Predsjednika trebala bi se odgovornije posvetiti racionalnijem trošenju proračuna svog ureda, poručio je Banožić

Predstojnik Ureda predsjednika Republike Orsat Miljenić i savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić dali su izjavu za medije iz Ureda predsjednika Republike. Konferenciju za medije sazvali su zbog odluke ministra Banožića da se pripadnicima HV-a koji pružaju potporu Zoranu Milanoviću više ne isplaćuju dnevnice.

"Umjesto da drže neuvjerljive pressice i prebacuju odgovornost na druge, gospoda iz Ureda Predsjednika trebala bi se odgovornije posvetiti racionalnijem trošenju proračuna svog ureda, pa onda ne bi bilo problema o kojima su govorili. MORH, dok sam ja ministar, neće pokrivati njihovu nesposobnost", napisao je ministar Banožić na Facebooku.

"Sve je počelo nezakonitim umirovljenjem brigadira Burčula, nastavilo se zlostavljanjem admirala Hranja, a danas smo došli u situaciju da se ministrovo zlostavljanje proteže na hrvatske vojnike, sve one koji uredno i časno obavljaju svoj posao. Ministar je donio odluku prema kojoj vojnicima koji pružaju bilo kakvu potporu predsjedniku RH, konkretno ljudima koji su bili postrojeni u Vukovaru i nosili vijence u Škabrnji, njima se ne plaćaju dnevnice isključivo odlukom ministra obrane", kazao je danas Orsat Miljenić na konferenciji za medije.

"O svemu ovome upoznat je i predsjednik Vlade. Nažalost, za sada nema nikakve reakcije. Dakle, nedopustiva i nemoguća situacija u ovoj zemlji da netko dođe, odradi i da mu ne bude plaćeno to što je odrađeno. To je nešto zbog čega smo reagirali, nadamo se da će ministar obustaviti svoju neustavnu odluku", rekao je.

Video: Novi sukob Pantovčaka i MORH-a: Orsat Miljenić i Dragan Lozančić dali su izjavu za medije


 

Komentara 113

GO
gordana93
15:28 29.11.2021.

tog ministra treba sto prije smjeniti

DU
Deleted user
16:00 29.11.2021.

Tko je uopće taj plenkovićev bezveznjak?

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
16:04 29.11.2021.

Banožić, je nebitna figura. On je rupica od pereca, a na Facebook je kao domaću zadaću copy/paste prenio ono što mu je napisao Plenkovič.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije