Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JANKOVICS NAPUSTIO KLUB

Bandić mu poručio: Jedan prođe, drugi dođe

Robert Jankovics
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
26.09.2019.
u 16:58

Predsjednik Kluba zastupnika Bandićeve stranke Robert Jankovics napustio je klub zbog “suštinskih razloga” između njega i članova

Predsjednik Kluba zastupnika Bandićeve stranke Robert Jankovics odlučio je napustiti taj klub zbog, kako kaže, suštinskih razloga između njega i ostalih članova. Klub Milana Bandića tako je malo oslabio, ali većina nije izgubila zastupnika jer Jankovics poručuje da će je i dalje podržavati.

Novi predsjednik Varda

Ovaj saborski saziv pokazao je više nego ijedan prije njega koliko u Saboru može biti dinamično, posebice u Bandićevu klubu koji je “slavu” stekao zahvaljujući žetončićima, odnosno prebjezima iz drugih stranaka. Jankovics je ostavku Klubu predao pisanim putem u petak, a detaljnije o svojim razlozima raskida suradnje s dojučerašnjim kolegama jučer nije želio govoriti.

– Ne želim ništa grubo govoriti o ljudima. Razlike među članovima kluba postale su prevelike za mene, više nisu samo koncepcijske, već suštinske. I dalje ću podržavati vladajuću većinu, ali ću djelovati isključivo kroz Klub zastupnika nacionalnih manjina – objasnio nam je Jankovics.

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Zastupnik mađarske manjine Jankovics od prvog je dana ovog saziva Sabora u Bandićevu klubu s još troje manjinskih zastupnika – Vladimirom Bilekom, Veljkom Kajtazijem i Erminom Lekaj Prljaskaj – te Kažimirom Vardom koji je na izborima izabran na listi HSU-a, ali je i prije samog konstituiranja Sabora uspio prijeći u Bandićevu stranku, pa se zapravo računa da je od prvog dana u tom Klubu.

Tek poslije taj se klub napunio prebjezima iz SDP-a, HNS-a, HSS-a, Promijenimo Hrvatsku od kojih se dio već i učlanio u Bandićevu stranku, te sad nakon odlaska Jankovicsa broji 11 članova. Klub su prije napustili nezavisni Željko Lacković koji je zapravo Bandićeva zamjena u Saboru i koji i dalje zapravo djeluje u skladu s odlukama kluba, te reformist Darinko Dumbović nakon odluke čelnika njegove stranke Radimira Čačića da raskine koaliciju s vladajućima.

Milan Bandić pak tvrdi da ne zna zašto ga je Jankovics napustio, pa mu je zaželio sreću u budućoj političkoj karijeri.

– Jeste li gledali film “Tesna koža” naših prijatelja preko Dunava? Očito mu je postala pretijesna koža. To vam je kao autobusna stanica. Jedan prođe, drugi dođe. Klub je velik, velika je i odgovornost. Ja želim Jankovicsu puno uspjeha u daljnjoj političkoj karijeri. Gospodin Varda će biti novi predsjednik Kluba, što je i logično kao potpredsjednik stranke – rekao je Bandić koji se, uvjerava, ne boji jačeg rasipanja kluba.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

“Nema to veze s HDZ-om”

I dok se po saborskim hodnicima počelo špekulirati da možda HDZ stoji iza Jankovicseva odlaska, to odbacuju njegovi bivši kolege iz Kluba, a i Bandić je samo kratko poručio kako ne bi on s time špekulirao.

Ivica Mišić koji je u Bandićev klub prešao iz stranke Promijenimo Hrvatsku (koja je na izborima za Sabor bila u koaliciji sa Živim zidom) ne vidi, kaže, nikakve suštinske razlike unutar Kluba o kojima Jankovics govori.

Odlučno odbacuje da HDZ ima ikakve veze s njegovim odlaskom, jednako kao i posljednji Bandićev “žetončić”, bivši HSS-ovac Mladen Madjer koji je, naglašava, jako zadovoljan u ovom klubu, pa se zato i priključio i Bandićevoj stranci.

Komentara 3

BA
barbaizamerike
17:14 26.09.2019.

Raspadom Juge agenti KOSa su se rasporedili u razne sluzbe i sa zadatkom da izvlace novac iz novonastalih drzava I da ga prebacuju na Kipar I raznim kanalima ga ponovo ubacuju nazad I jako dobro su organiziran I UDBA je maciji kasalj u odnosu na njih

BA
barbaizamerike
17:07 26.09.2019.

Bandic zavrsio skolu Narodne u bivsem sistemu I ljudi sa tom skolom vecinom su bili oficiri tajne sluzbe JNA koja se zvala KOS

DU
Deleted user
17:58 26.09.2019.

Ne znam kako ga i drugi ne napuste. Tita je nosio na majici pa mu je onda skidao trg, fontane za glasove, malo po sudovima a onda ide graditi spomenik Domovini za 30 tak miliona kuna pored Medvedgrada sagrađenog oltara Domovine. Ni u snu mu ne dam glas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije