Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'to je šetnica!'

Baldasar tjera jahte bogataša sa zapadne obale, Kerum šokiran

zapadna obala (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/5
14.06.2013.
u 10:08

Bivši gradonačelnik Željko Kerum šokiran je što njegov nasljednik nema namjeru komercijalizirati zapadnu obalu.

Luksuzna jahta Lucky me, na kojoj Jadranom plovi izraelski bogataš, ostala je vezana uz splitsku zapadnu obalu i nakon što je gradonačelnik Ivo Baldasar poslao lučkog kapetana kako bi ih potjerao s nove atraktivne rive.

– Bile su inspekcija i Lučka kapetanija. Nećemo se maknuti odavde jer ne činimo ništa loše ni nešto zabranjeno. Neka dođu i naplate nam pristojbe, kao što bi učinili svugdje na svijetu – poručio je Tonči Karužić, zapovjednik jahte.

Kaže da je njegov gazda zaljubljen u hrvatski Jadran, cijelog će ljeta krstariti našom obalom, ali i oduševljen je novom splitskom šetnicom koja se može mjeriti s najuređenijim obalama svijeta.

– Ovo je fantastično. Međutim, umjesto da je netko došao na brod kako bi nam naplatio i ponudio usluge, u četvrtak je za ručka došla inspekcija i pitaju nas zašto ne idemo u ACI marinu. Što ćemo tamo kada možemo biti ovdje, naplatite nam! – poziva kapetan Karužić, inače Dubrovčanin.

Neugodnosti su se nastavile i u petak kada je Izraelcu morao pročitati objavljenu izjavu koju je Baldasar dao i u kojoj piše da se na zapadnoj obali neće vezivati "svaka budala" i da ne želi gledati "polugole turiste" kako jedu.

Bivši gradonačelnik Željko Kerum šokiran je što njegov nasljednik nema namjeru komercijalizirati zapadnu obalu nego izjavljuje kako će spriječiti da ona postane luka nautičkog turizma. Primjerice, trogirska je riva ujedno i privezište, što je dodatna turistička atrakcija s obzirom na to da ondje pristaju i monegaški princ i Bernie Ecclestone.

No, Baldasar kaže da splitska riva i zapadna obala moraju ostati šetnice.

Iako bi, primjerice, Lucky me plaćala vez 10.000 kuna dnevno, a moglo bi stati još 50-ak takvih brodova. U petak je uz Lucky me na zapadnoj obali osvanulo još tridesetak plovila. Inače, novi je gradonačelnik najavio smanjenje plaća u Banovini jer je zatekao praznu blagajnu.

>>Pogledajte na što je utrošeno 85 milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije