Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEOGRAD

Austrija odbila azil haaškom svjedoku pokolja u Srebrenici

srebrenica
Reuters/Pixsell
03.02.2010.
u 12:13

Austrija je odbila dati azil Jovanu Mirilu, poznatom po otkrivanju zločina u Srebrenici, zbog sumnje da je i sam sudjelovao u likvidacijama.

Austrijske vlasti odbile su zahtjev za azil Jovanu Mirilu, poznatom po tome što je 2005. Haaškom tribunalu proslijedio videomaterijal o zločinu u Srebrenici zašto je 2007. dobio austrijsku nagradu "Bruno Krayski" za ljudska prava, piše danas beogradski B92 podsjećajući da je zbog prijetnji s obitelji iselio iz Šida u Srbiji u Austriju. U travnju 2007. podnio je zahtjev za dobivanje azila u Austriji, koji je sada odbijen.

Prema pisanju bečkog tjednika Falter, u odgovoru službe za azil izražena je sumnja u ono što je Mirilo ispričao vezano za zločin u Srebrenici.

U tom dokumentu, piše B92, navodi se da i Mirilo ima tetovažu kao i pripadnici specijalnih postrojbi koje su počinile zločin u Srebrenici pa Austrija osnovano sumnja da je i on sudjelovao u likvidacijama Bošnjaka u Srebrenici, a terete ga i za krivotvorenje dokumenata.

- Odluka službe za azil temelji se na anonimnom atestu, a razlog za držanje u tajnosti identiteta osobe koja je dala ocjenu opravdava se mogućom Mirilovom vezom s desničarskom scenom pa vještak zbog toga strahuje za svoj život - piše B92.

U Austriji je Mirilo uhvaćen u krađi u jednoj trgovini za ranijih posjeta Beču.

Komentara 5

OB
-obrisani-
12:56 03.02.2010.

Dobiće azil u Hagu !

DT
dtuckar
13:00 03.02.2010.

NISAM znao da je opet Zemun i Bg dio HRVATSKE !!! Bravo ! Ili je možda opet uspostavljena K&K Monarhija ? Od kada je to viset o SRBINU u Austriji, vijest za RUBRIKU VIJESTI iz HRVATSKE !!!! KRETEN od UREDNIKAKA !!!! Sigurno ce dobiti unapređenje !

KA
karambita
21:02 03.02.2010.

Uvijek ta famozna \"SUMNJA\". Svi u nesto sumnjaju, pa je li ubijao ili nije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije