Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Amsterdamska: Nije moguće da nismo dobili ni jedan glas, glasovao je naš Radoš

Uvidom u važeće listiće i Zapisnik utvrđeno je da su glasovi koji pripadaju listi Amsterdamske koalicije pogrešno upisani listi Radničke fronte i Socijalističke radničke partije Hrvatske
01. lipnja 2019. u 18:29 34 komentara 5129 prikaza
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Amsterdamska koalicije požalila se Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) kako nije moguće da na izborima za Europski parlament, na biračkom mjestu na kojemu je glasovao njen kandidat Jozo Radoš, nije dobila ni jedan glas, DIP je provjerio 'stvar' i utvrdio da su glasovi te Koalicije pogrešno upisani listi Radničke fronte, pa je naložio da se izmjene objavljeni rezultati izbora. 

Državno izborno povjerenstvo Rezultati glasovanja za EP DIP: Ni na jednom biračkom mjestu nisu utvrđene nepravilnosti

- Radoš, kandidat Amsterdamske kolacije, glasovao je na biračkom mjestu u zagrebačkom Studentskom gradu, pa nije moguće da naša lista nije dobila niti jedan glas - požalilo se DIP-u Glas dio Amsterdamske koalicije.

DIP je izvršio uvid u Zapisnik o radu biračkog odbora sa 'spornog' mjesta iz kojeg je proizilazilo da lista spomenute koalicije nije dobila ni jedan glas, te da ni jedan od kandidata na njoj nije dobio preferirani glas.

Uvidom, međutim, u važeće glasačke listiće utvrđeno je da je lista Amsterdamske koalicije dobila 23 glasa, a da su preferirane glasove dobili Jozo Radoš (4), Zoran Bahtijarević (5), Silvano Hrelja (2), Mira Morović (1),  Krešo Beljak (2) i  Anka Mrak-Taritaš (7). 

Uzmite novac strankama DIP poručuje: Potpisi za referendum se mogu prikupljati, ali uz poštivanje izborne šutnje

Uvidom u važeće listiće i Zapisnik utvrđeno je da su glasovi koji pripadaju listi Amsterdamske koalicije pogrešno upisani listi Radničke fronte i Socijalističke radničke partije Hrvatske. DIP je stoga zaključio da treba izmjeniti utvrđene i objavljene Rezultate izbora. 

Župnik
zbog korone
Župnik u pismu vjernicima: Domove sami blagoslovite, a nama samo uplatite novac na račun
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
  • pandur:

    Radoš ,najgore đubre uhljeb,koji je promijenio više stranaka nego ja donjeg rublja-FUJ

  • ANTIKORUPCIJA:

    Pa i Jozo Mafiozo glasao za neku drugu stranku.....i njemu se Amsterdamski klaunovi zgadili

  • vjaceslav:

    vidi ti to, a zakleo bih se da su Radnička fronta i Socijalistička radnička partija Hrvatske logični i prirodni dio Amsterdamske koalicije.