Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA GRUPACIJA?

Nokia pregovara o kupnji Alcatel-Lucenta

Nokia
Foto: Reuters/PIXSELL
14.04.2015.
u 09:52

U ovom trenutku nije sigurno da će pregovori rezultirati dogovorom ili transakcijom

Nokia pregovara o kupnji Alcatel-Lucenta, priopćile su danas ove dvije kompanije. Dogovor, ako do njega dođe, rezultirao bi grupacijom vrijednom više od 40 milijardi eura, javlja Reuters.

Nokia i Alcatel-Lucent u zajedničkom su priopćenju poručili da u ovom trenutku nije sigurno da će pregovori rezultirati dogovorom ili transakcijom.

Dionice Alcatela na pariškoj burzi skočile su do 18 posto, dok su dionice Nokije na helsinškoj burzi pale do 8,3 posto, prenosi Bloomberg. Dođe li do transakcije, bit će to najveća akvizicija u povijesti finske tvrtke.

>> Nema više Nokie. Odsad je zovite Microsoft Mobile

>> Nokijin VW s kamerama privukao pozornost Šibenčana

Komentara 2

Avatar dosadni
dosadni
13:06 14.04.2015.

koja Nokia ? pa Microsoft je to kupio

VL
vlaccount
19:37 19.04.2015.

Microsoft je kupio samo "mobile" dio Nokie, ne cijelu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije