Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nestanak kultnog imena

Nema više Nokie. Odsad je zovite Microsoft Mobile

nokia
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
22.04.2014.
u 15:06

Microsoft će 25. travnja finalizirati kupnju Nokije, a prema novim podacima poslanim dobavljačima, odsad će se Nokia zvati Microsoft Mobile Oy

Microsoft će 25. travnja finalizirati kupnju Nokije, a prema novim podacima poslanim dobavljačima, odsad će se Nokia zvati Microsoft Mobile Oy, potpunosti u vlasništvu Microsofta.

Kupnja vrijedna 7,1 milijardu dolara trebala je biti gotova još u prošlom kvartalu, no čekalo se odobrenje regulatornih tijela. Također, promijenjeni su i neki uvjeti prodaje, a svi zaposlenici glavnom tehnološkog ureda Nokije prelaze u Microsoft.

>>Microsoft kupuje Nokijine mobitele za 5,44 milijardi eura

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
22:44 22.04.2014.

Nokia Grupa će postojati i dalje jer je Nokia kao krovna tvrtka vlasnik NSN-a, HERE odjela i Odjela za naprednu tehnologiju. Microsoft nije kupio Nokiju, kupio je samo Odjel za uređaje i usluge. ono što svi zaboravljaju navesti da je Microsoft puno više platio jer da za vrijeme najveće krize kad je Nokia bila pred propašću direktno uložio više od milijarde dolara da Nokia prihvati WP OS i krene sa razvojom programa za WP. Te financijske injekcije su stabilizirale Nokijine dionice i omogućile da kompanija opstane. Microsoft je mogao puno jeftinije doći do "cijele" Nokie da je htio. Samo je trebao pustiti da propadne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije