Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv znojenja

Japanska aplikacija ima za cilj obavijestiti zaposlenike kad počnu neugodno mirisati

neugodan miris, smrad
Foto: Thinkstock
14.07.2017.
u 11:02

Čak postoji riječ u japanskom jeziku koja opisuje zaposlenike koji neugodno vonjaju - sumehara, odnosno mirisno uznemiravanje

Japanska tehnološka kompanija započela je prodavati uređaj koji omogućuje korisnicima da testiraju svoju razinu znoja prema tri kategorije, prenosti theguardian.

Brinete li se da ste na poslu počeli neugodno mirisati, ali su vam kolege prepristojni da vam to kažu?

Sad postoji aplikacija koja će vam to reći umjesto njih.

Detektor koji stane u džep a nalikuje kazetofonu, Bluetoothom je povezan na aplikaciju na smartphoneu i javlja korisnicima koja im je razina znoja kako bi znali kad počnu neugodno mirisati.

U tvrtki Konica Minolta, koja je poznata po proizvodnji kamera i printera, vjeruju da je japansko tržište stvoreno za takav proizvod jer su Japanci jako osjetljivi na mirise.

Čak postoji riječ u japanskom jeziku koja opisuje zaposlenike koji neugodno vonjaju - sumehara, odnosno mirisno uznemiravanje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije