Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJEŽIT ĆETE SE

VIDEO Đakovo gori u čast Vukovara: BBB 'zapalili' grad

privatni album
17.11.2020.
u 19:37

Boysi su se već 16. studenog odlučili okupiti kod spomenika hrvatskim braniteljima, smještenim pred đakovačkim srednjim školama, stali su u oblik slova "V" te zapalili baklje

Nakon murala poginuloj vukovarskoj djeci u Splitu i knjige 'Mama, ne vidim nebo' , emotivna poruka stiže i iz srca Slavonije - Đakova. Ondje su Dinamovi najvjerniji navijači, Bad Blue Boysi organizirali bakljadu u čast obljetnice pada grada Vukovara

Boysi su se već 16. studenog odlučili okupiti kod spomenika Domovinskom ratu, smještenim pred đakovačkim srednjim školama, stali su u oblik slova "V" te zapalili baklje. 

POGLEDAJTE SNIMKU:

U spomen palim hrvatskim braniteljima Đakovštine, na đakovačkom Vijencu kardinala Stepinca podignut je 2001. spomenik, rad akademskog kipara Petra Barišića i arhitekta Berislava Martinovića, nagrađen nagradom Vladimir Nazor 2002. i po mnogima jedan od najljepših spomenika Domovinskom ratu u Hrvatskoj.

Boysi u Đakovu su imali već nekoliko sličnih akcija u kojima su htjeli promijeniti sliku navijača. Tako su oslikali i mural Željku Trbari, prvom poginulom hrvatskom branitelju u oslobađanju đakovačke vojarne, prije nekoliko mjeseci, a za Svi svete ga 'posvetili' bakljadom kojoj su prisustvovali i njegovi roditelji.

POGLEDAJTE GALERIJU:

1/3

- Neka budu ponosni na nas, neka naš grad bude ponosan kada vidi dečka u Dinamovoj majici i obilježjima BBB-a, neka znaju da želimo dobro Đakovu i da želimo pomoći - rekao nam je jedan od navijača.

Vjerojatno će i za Advent humanitarno kuhati nekoliko kotlova čobanca pa donacije dati udruzi Neven ili nekoj drugoj kojoj bude potrebno, pomoći će i u reparaciji privatnih fasada išaranih natpisima 'BBB' i sličnima, sve kako bi bili pozitivna strana grada, kao što BBB uvijek i jesu bili - oni koji pomažu drugima u nevolji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije