Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOBOJ ZA BRONCU

Kramarić: Marokanci će se bacati na glavu, nisam siguran da je Modriću zadnji SP

KATAR 2022 - Joško Gvardiol i Andrej Kramarić održali konferenciju za medije
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/10
15.12.2022.
u 15:22

Vatreni još nisu završili svoj put u Kataru. Nakon poraza od Argentine, slijedi nam utakmica za treće mjesto protiv Maroka. Jučer ju je najavio izbornik Zlatko Dalić, a danas su isto učinili prvotimci Andrej Kramarić i Joško Gvardiol.

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu će se protiv Maroka u 16 sati boriti za brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu. Riječ je o sedmoj utakmici vatrenih na turniru i 14. ukupno na posljednja dva Mundijala, što znači da će zadnjim dvobojem u Kataru imati maksimalan broj susreta kroz oba natjecanja. 

>> Kramarić: Marokanci će se bacati na glavu kao nikada u životu, nisam siguran da je Modriću zadnji SP  

Jučer je pred novinare na konferencije za medije stao izbornik Zlatko Dalić i prokomentirao dojmove nakon polufinalnog poraza protiv Argentine. 

- Ja bih još jedanput čestitao Argentini na plasmanu u finalu, a i našim dečkima. Stvarno su dali sve od sebe. U prvih 25 minuta imali smo potpunu kontrolu utakmice i onda je sve presjekao prvi gol i penal koji je dosuđen. Sve u svemu smo tužni i razočarani, ali moramo se skupiti za utakmicu u subotu i borbu za broncu - rekao je.

Danas je utakmicu protiv Marokanaca, koji su jučer izgubili od Francuske, od 15 sati uz Joška Gvardiola najavio Andrej Kramarić.

Prvu broncu osvojili smo prije više od 20 godina

- Utakmica za treće mjesto 1998. se ne zaboravlja. To je cijelom hrvatskom narodu značilo mnogo, bilo je neopisivo. Mislim da ovakve prigode moramo iskoristiti i biti svježi u glavi. Kad se sjetim kad sam kao klinac skakao po ulici... Bila je to neopisiva sreća. Sigurna jedna od najvećih utakmica Hrvatske - rekao je Kramarić.

15.12.2022., Al Ersal 3, Doha, Katar - Konferencija za medije Hrvatske nogometne reprezentacije u trening kampu Al Ersal 3 u Dohi na SP u Kataru. Josko Gvardiol, Andrej Kramaric, Tomislav Pacak. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Premijerna i posljednja utakmica, isti protivnik - Maroko. U prvoj smo remizirali 0:0. 

- Poslije prve utakmice s Marokom na SP-u, osjetili smo o kakvoj se momčadi radi. Imaju talentirane igrače koji će dati život za pobjedu. Bit će jako slična utakmica kao što je bila prva. I borbe, i strpljenja. Neće biti prava na grešku. Pokazali su protiv Francuske da se mogu nositi s najvećim ekipama. Mislim da će biti jako slična utakmica. Bit će pitanje trenutka, individualna kvaliteta će možda odlučiti - ističe. 

Kramarić je odgovorio koliko će Marokanci biti motivirani.

- Mislim da će se bacati na glavu kao nikada prije u životu. Jer mogu postati besmrtni heroji nacije i stvoriti uspomenu za cijeli život. Na kraju je ova utakmica borba života. Neće biti prijateljska utakmica.  

Upitali su ga je li umoran, a on nasmijao odgovorom.

- Osjećam se top, nisam umoran. Žao mi je što završava prvenstvo. Nema više utakmica? Šalim se. Osjećam se dobro, pun energije, motivacije. Nije kraj sezone. Nismo toliko izmoreni. Jasno, nisam igrao sve minute koje sam mogao na terenu - priča Kramarić. 

15.12.2022., Al Ersal 3, Doha, Katar - Konferencija za medije Hrvatske nogometne reprezentacije u trening kampu Al Ersal 3 u Dohi na SP u Kataru. Josko Gvardiol, Andrej Kramaric, Tomislav Pacak. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kako je Andrej doživio doček prije četiri godine, kada su se vatreni vratili iz Rusije?

- Toliki broj ljudi. To ti ostaje za cijeli život. Nije isto otići kući kao pobjednik ili kao gubitnik. Iz tog razloga ponavljam da ovo nije nikakva prijateljska utakmica. Dat ćemo sve od sebe da osvojimo medalju. Doček će biti ovako ili onako, ali nije se isto vratiti kao pobjednik ili kao gubitnik. One scene iz 2018. su nestvarne. Spremni smo se boriti za treće mjesto.

Luka Modrić odigrao je posljednje Svjetsko prvenstvo. 

- Stvarno treba reći hvala kapetanu što je sve napravio za Hrvatsku i općenito za nogomet. Poznavajući njega, nisam baš siguran da mu je zadnje Svjetsko prvenstvo. On će ostati besmrtan za cijeli svijet, tako i za nas Hrvate. Velika je čast i ponos biti uz njega i nadam se da će što sporije ti dani prolazi i da će biti što duže uz nas - zaključio je Kramarić. 

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Komentara 23

BE
Berri
16:07 15.12.2022.

Modrić će se oprostiti od reprezentacije u lipnju na Ligi nacija. Ne zato jer ne može više, nego zato jer je turnir četiri najbolje europske reprezentacije prigoda da se oprosti. To se tako radi. Muhammad Ali se prekasno oprostio. Protiv Larrya Holmesa, Ali nije bio ni sjena. To Modriću nije potrebno. Treba otići kad je vrijeme, a u reprezentaciji može biti kao pomoćni trener.

BE
Berri
15:39 15.12.2022.

Mene zanima Šutalo, Erlić, Stanišić, naravno Majer i Oršić u prvih 11

BO
Bojnik
18:17 15.12.2022.

Ajd‘ ti jednom pogodi pa ćemo dalje ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije