Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER LOKOMOTIVE

Šoštarić: Ovo rade samo velike ekipe, a mi se još ne možemo hrvati s najvećima

Zagreb: Prva Hrvatska rukometna liga žene, RK Lokomotiva - RK Podravka
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
17.12.2022.
u 11:33

- Metz je ekipa koja ima kontinuitet. Organizacijski kontinuitet, kontinuitet igranja u Ligi prvakinja, kontinuitet vrhunskih trenera. Prošle su godine igrale i na 'Final Fouru' Lige prvakinja. Mi smo na utakmici u Metzu očito bili vrlo impresionirani i odigrali utakmicu koja nam nije bila na čast - rekao je u najavi susreta.

Rukometašice zagrebačke Lokomotive u susretu 9. kol skupine B Lige prvakinja u nedjelju će u dvorani Sutinska vrela ugostiti francuski Metz. Lokomotiva je u svih svojih prvih osam nastupa izgubila uz razliku pogodaka -98, dok je Metz trenutačno vodeći u skupini sa 13 bodova.

>> VIDEO: Izjava izbornika Hrvoja Horvata na okupljanju rukometne reprezentacije uoči kvalifikacija za EP 2024.

Kako je njihov prvi susret u Metzu prije nešto manje od dva mjeseca završio pobjedom francuske ekipe 38-13 jasno je kako trener hrvatskih prvakinja Nenad Šoštarić uoči ovog susreta očekuje tek da njegove igračice pokažu koliko su naučile iz dosadašnjih utakmica u najjačem klupskom natjecanju.

- Metz je ekipa koja ima kontinuitet. Organizacijski kontinuitet, kontinuitet igranja u Ligi prvakinja, kontinuitet vrhunskih trenera. Prošle su godine igrale i na 'Final Fouru' Lige prvakinja. Ove su sezone pobijedile Gyor u Gyoru, a to rade samo velike ekipe. Mi smo na utakmici u Metzu očito bili vrlo impresionirani i odigrali utakmicu koja nam nije bila na čast. Mi odrastamo i učimo iz utakmice u utakmicu, pa nam je i u nedjelju cilj pokazati koliko smo naučili u protekla tri mjeseca igranja Lige prvakinja - rekao je pa dodao:

12.03.2022., Dom sportova, Zagreb - Prva Hrvatska rukometna liga zene, 17. kolo, RK Lokomotiva - RK Podravka. Tena Japundza Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

- U ta tri mjeseca, uz mjesec dana pauze za Europsko prvenstvo, odigrali smo 17 službenih utakmica i proputovali cijelu Europu. Sve je to velika škola i poticaj našim igračicama da budu bolje, ali i one će kroz ovakve utakmice shvatiti da vrijede i da mogu igrati i s najboljima ako odigraju najbolje što mogu. Mi u ovom trenutku nismo kompetitivni najboljim europskim klubovima, ali želimo to jednom biti - kazao je Šoštarić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije