Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORUKA NAVIJAČIMA

Saudijci nakon preuzimanja Newcastlea: Ne oblačite se kao arapi, mogli biste nekoga uvrijediti

Newcastle United v Tottenham Hotspur - Premier League - St. James's Park
Simon Bellis
20.10.2021.
u 20:42

- Pozivamo navijače kluba da nose sve što je normalno za njihovu kulturu ili vjeru.

Uprava engleskog nogometnog kluba Newcastle, koji je nedavno dobio vlasnike iz Saudijske Arabije, zatražila je od svojih navijača da na utakmicama ne nose odjeću u arapskom stilu, jer bi to moglo uvrijediti ostale pristaše kluba.

Reakciju kluba izazvala je utakmica s Tottenhamom, gdje su neki navijači na tribinama nosili tradicionalnu arapsku odjeću i pokrivala za glavu, kako bi pokazali zadovoljstvo novim vlasnicima.

- Gesta je simpatična i pozitivno prihvaćena, ali ostaje mogućnost da je takvo odijevanje kulturno neprikladno i riskira uvrijediti druge ljude. Pozivamo navijače kluba da nose sve što je normalno za njihovu kulturu ili vjeru - napisali su u priopćenju engleskog kluba, koji je smijenio trenera Stevea Brucea.

Newcastle je preuzimanjem postao najbogatiji klub svijeta, ali je na pretposljednjem mjestu Engleske lige.

Komentara 1

Avatar matalan
matalan
08:26 21.10.2021.

ja sam iz kuhinje izbacio perilke krpe za brisanje suđa da ne uvrijedim sakupljače sekundarnih sirovina..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije